Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa 2023. Maksuttoman rokotteen saavat YTHS:ltä sote-alojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset.

Huom.! Influenssarokotusaikaa ei ole vielä toistaiseksi mahdollista varata. Seurailethan verkkosivujamme: julkaisemme ajanvarausohjeet rokotuksiin ja lisätiedot rokotusten käytännön järjestelyistä verkkosivuillamme lokakuun aikana. Ennakkokyselyihin influenssarokotuksista emme valitettavasti voi vastata puhelimitse.

Kolme opiskelijaa ulkona sekä sinisessä ympyrässä rokotuspiikin kuva ja teksti "Influenssarokotukset marraskuusta lähtien, lue lisää yths.fi".

Rokotusten ajankohta vaihtelee paikkakunnittain ja riippuu siitä, milloin YTHS saa rokotteet käyttöönsä. Rokotukset tapahtuvat sekä joukkorokotuksina että vastaanotoilla.

YTHS:n ensisijainen tehtävä on huolehtia sote-alan opiskelijoiden influenssarokotuksista. Riskiryhmäläinen voi hakea rokotteen myös julkisesta terveydenhuollosta. Huomioithan, että jos kuulut riskiryhmään ja haluat saada samalla kertaa sekä influenssarokotuksen että koronarokotuksen, sinun tulee hakeutua omalle terveysasemallesi. YTHS ei jaa koronarokotuksia.

Jos et ole sote-alan opiskelija etkä kuulu riskiryhmiin mutta haluaisit influenssarokotteen, voit influenssarokotusten alkaessa pyytää YTHS:ltä reseptin – silloin ostat influenssarokotteen apteekista omalla kustannuksellasi.

Opiskelijat voivat saada influenssarokotteen opiskelupaikkakunnallaan joko YTHS:n omassa palvelupisteessä tai kumppanin palvelupisteessä. Rokotus on mahdollista saada kaikissa YTHS:n omissa palvelupisteissä, mutta kumppaneiden palvelupisteissä rokotetaan vain kyseisillä paikkakunnilla opiskelevia korkeakouluopiskelijoita.