Siirry sisältöön

YTHS ilmaisee tukensa ukrainalaisille

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tuomitsee Venäjän sotatoimet ja ilmaisee tukensa kaikille ukrainalaisille ja ukrainalaisille opiskelijoille, joiden usko ja luottamus tulevaisuuteen on nyt sirpaleina.

Sota Ukrainassa herättää monenlaisia ajatuksia ja tuntemuksia – ahdistusta, vihaa, pelkoa. Tilanne voi olla erityisen kuormittava osalle opiskelijaväestöä. Opiskelijat, joilla on perheenjäseniä tai sukulaisia Ukrainassa, ovat luonnollisesti tällainen ryhmä. Myös opiskelijat, joilla on siteitä Venäjälle, voivat reagoida tilanteeseen voimakkaasti. On tärkeää, että monikulttuurisissa korkeakouluyhteisöissä tuetaan kaikkia kansallisuudesta riippumatta eikä rasismille anneta tilaa. YTHS:llä kaikille opiskelijoille on varattu aikaa keskustelulle ja tunteiden käsittelylle mm. chat-kanavissa, joissa maailmatilanne on tällä hetkellä keskeinen puheenaihe. YTHS:n psykologit on myös koonneet opiskelijoille ohjeita sodan aiheuttamien reaktioiden käsittelyyn säätiön verkkosivuille. 

Haluamme YTHS:llä osoittaa tukemme kaikille ukrainalaisille. YTHS-päivänä keskiviikkona 23.3.2022 vedetään Ukrainan lippu salkoon säätiön Helsingin Töölön palvelupisteessä viikon ajaksi. YTHS on avannut Punaisen ristin kautta lahjoituskanavan tukemaan Ukrainassa tehtävää humanitääristä työtä. YTHS:n hallituksen jäsenet lahjoittavat kokouspalkkionsa tammi-, helmi- ja maaliskuun ajalta Ukrainan auttamiseksi.

Voimme jokainen olla yhdessä rintamassa tukemassa Ukrainaa. Ilmaise sinäkin tukesi ja osallistu tukemalla tunnettujen järjestöjen työtä mahdollisuuksiesi mukaan. Yhdessä voimme vaikuttaa!

YTHS:n tunnus Ukrainan väreissä