Siirry sisältöön

Turussa alkaa Mielenterveyden ensiapu® 2- koulutus

Tiedätkö miten toimia, jos joku opiskeluyhteisössäsi kohtaa mielenterveyden ongelmia? Turussa on alkamassa lähitoteutuksena YTHS:n psykologien vetämä Mielenterveyden ensiapu® 2 (MTEA2) -kurssi, josta saat työvälineitä vaikeiden asioiden puheeksi ottamiseen ja toisen ihmisen tukemiseen.

MTEA2-kurssi antaa tietoa tavallisimmista mielenterveyden häiriöistä ja niiden oireista. Yhtenä tavoitteena on vähentää mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa. Koulutus antaa valmiuksia mielenterveysongelmien kohtaamiseen ja rohkaisee ottamaan puheeksi vaikeitakin asioita.

Koulutukset on suunnattu tuutoreille, opiskelija-aktiiveille, asiasta kiinnostuneille opiskelijoille, omaopettajille, opinto-ohjaajille, korkeakoulujen hyvinvointityöntekijöille sekä muulle korkeakoulujen henkilökunnalle.  

Kurssi järjestetään 6.-7.6.2022 ja 13.-14.6.2022 klo 9–12 kaikkina päivinä Turun YTHS:n Wettenhovi-salissa. Voit osallistua koulutukseen, vaikka et olisi käynyt MTEA1-koulutusta.

Ilmoittaudu MTEA2-koulutukseen tästä 23.5. mennessä

Syksyllä järjestämme myös lisää koulutuksia. Pysy kuulolla!

Voit lukea lisää mielenterveyden ensiapukursseista täältä

Lisätietoja koulutuksesta antaa: hanna-kaisa.alanen(at)yths.fi

MIELI ry on kouluttanut talven ja kevään aikana mielenterveyden edistämisestä vastaavia psykologeja ja opiskeluyhteisötyön psykologeja Mielenterveyden ensiapu 1- ja 2- koulutusten ohjaajiksi. Koulutuksen saaneet psykologit kouluttavat puolestaan korkeakouluyhteisöjä antamaan mielenterveyden ensiapua.

YTHS tuottaa vuonna 2022 sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä valtionavustuksella mielenterveyden lisäpalveluja, joilla pyritään lieventämään koronan aiheuttamia haittoja korkeakouluopiskelijoille. Mielenterveyden ensiapukurssit ovat osa tätä kokonaisuutta.