Siirry sisältöön

Tule kuulemaan opiskelusta pitkäaikaissairauden kanssa

Opiskelua pitkäaikaissairauden kanssa -webinaari järjestetään 30.11. klo 15.30–17.00.

Pitkäaikaissairaus voi vaikuttaa elämään useilla eri tavoilla ja asettaa haasteita niin opinnoissa, työelämässä kuin ihmissuhteissa. Pitkäaikaissairaudet koskettavat tavalla tai toisella monia meistä, ja myös korkeakouluopiskelijoista noin kolmanneksella on jokin pitkäaikaissairaus tai vamma. Sairauden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan tukea, neuvontaa ja apua on saatavilla monelta eri taholta.

Potilasjärjestöt ja YTHS järjestävät webinaarin opiskelusta ja pitkäaikaissairauksista keskiviikkona 30.11. klo 15.30–17.00. Tarkastelemme aihetta tutkimustiedon valossa ja kerromme potilasjärjestöjen toiminnasta ja palveluista. Lisäksi tutustumme pitkäaikaissairaiden hoitopolkuun YTHS:llä ja siihen, millä tavoin korkeakoulu voi tukea opiskelijaa. Kerromme myös, millaista tukea pitkäaikaissairaalle on saatavilla työelämässä.

Webinaari on kaikille avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 29.11. tällä lomakkeella. Webinaarin linkki lähetetään ilmoittautuneille 30.11. aamulla. Tervetuloa!

Webinaarin ohjelma ke 30.11. klo 15.30–17.00.

  • Pitkäaikaissairaudet opinnoissa ja työelämässä
  • Potilasjärjestöjen palvelut ja neuvonta
  • Tietoisku pitkäaikaissairauksien hoidosta YTHS:llä (Minna Paavonsalo, YTHS)
  • Korkeakoulujen tuki, esimerkkinä Turun yliopisto (Paula Pietilä ja Essi Huuhka, Turun yliopisto)
  • Opiskelijajärjestöjen kommenttipuheenvuoro (SYL & SAMOK)
  • Aikaa kysymyksille

Webinaaria ovat mukana järjestämässä YTHS, Allergia-, iho- ja astmaliitto, IBD ja muut suolistosairaudet ry, Korento ry, Psoriasisliitto ja Reumaliitto. Mukana ovat myös Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK sekä Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL.

Lisätietoja antaa Psoriasisliiton vaikuttamistyön asiantuntija Hannele Kirveskoski: hannele.kirveskoski(at)psori.fi.

Kuvassa tapahtuman tiedot: Opiskelua pitkäaikaissairauden kanssa -webinaari 30.11. kello 15.30-17.00.