Siirry sisältöön

Teija Kulmala YTHS:n johtajaylilääkäriksi

Lääketieteen tohtori, naistentautien erikoislääkäri Teija Kulmala aloitti YTHS:n johtajaylilääkärinä 8.8.2022. Kulmala vastaa työssään YTHS:n palveluista ja palvelutuotannon kehittämisestä sekä raportoinnista.

Kulmalalla on pitkä ja monipuolinen johtamiskokemus terveydenhuollosta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta peruspalveluista erikoissairaanhoitoon. Ennen YTHS:lle siirtymistä hän on työskennellyt mm. johtajalääkärinä kuntien perusterveydenhuollossa Pirkanmaalla ja liiketoimintajohtajana Pihlajalinna-konsernissa. 

− Teija tuo YTHS:lle vahvaa johtamisen osaamista ja kokemusta, ja hänellä on hyviä ajatuksia opiskeluterveydenhuollon kehittämisestä, sanoo YTHS:n toimitusjohtaja Katariina Poskiparta.

YTHS:llä Kulmala nostaa työpöydälle ensimmäiseksi muun muassa YTHS:n toiminnan vakiinnuttamisen uudessa toimintaympäristössä sekä digitaalisten palvelujen ja mielenterveyden matalan kynnyksen palvelujen kehittämisen. 

­̶  YTHS:n toiminta sekä asiakas- ja henkilöstömäärä kasvoivat merkittävästi reilu puolitoista vuotta sitten. Organisoituminen uudessa toimintaympäristössä on edennyt hyvin, ja jatkamme uusien toimintatapojen ja palvelumallin vakiinnuttamista. Toinen keskeinen asia on hyvin toimivat ja monipuoliset digitaaliset palvelut, joita asiakaskuntamme meiltä odottaa. YTHS:llä näitä palveluja on kehitetty yhdessä opiskelijoiden kanssa jo pitkään ja tällä tiellä tulemme jatkamaan. Tavoitteena on myös lisätä matan kynnyksen palveluja, jotta voimme vastata mielenterveyspalvelujen kasvaneeseen palveluntarpeeseen. Koronan vaikutukset tuntuvat edelleen, ja Ukrainan sodan lisäksi yleinen taloudellinen tilanne tuo epävarmuutta opiskelijoiden arkeen ja haasteita hyvinvointiin, Kulmala arvioi.

Opiskeluterveydenhuolto on Kulmalalle uusi aluevaltaus. YTHS:n roolin suomalaisessa terveydenhuollon kentässä Kulmala näkee tärkeänä ja työn opiskelijoiden parissa merkityksellisenä. 

̶  Opiskeluterveydenhuolto on YTHS:n ammattilaisten ainutlaatuinen osaamisalue, jota muualta ei löydy. Kun hoidamme tonttimme tehokkaasti ja hyvin, se vaikuttaa positiivisesti moneen tahoon.  Olemme julkisen terveydenhuollon ja pian aloittavien hyvinvointialueiden rinnalla osaava ja yhteistyökykyinen palveluntuottaja. Ja ennen kaikkea me mahdollistamme sen, että opiskelijat voivat keskittyä omaan työhönsä eli opiskeluun, opinnot sujuvat hyvin ja valmistuvat ajallaan.  

Johtajaylilääkäri Teija Kulmala, teija.kulmala(at)yths.fi

Teija Kulmalan kuva.
Teija Kulmala