Siirry sisältöön

SAVE THE DATE: Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkostopäivät 28.-29.11.2022

Tervetuloa verkostoitumaan ja rakentamaan yhdessä opiskelijoiden parempaa mielenterveyttä, opiskelukykyä sekä opiskeluyhteisöjen yhteisöllisyyttä!

Tänä syksynä järjestettävät Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkostopäivät ovat ensimmäiset laatuaan. Tapahtuman järjestävät korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkosto yhteistyössä KOHO-hankkeen ja Nyyti ry:n koordinoiman OPHY-verkoston kanssa. Järjestäjien moniammatillisuus ja laaja asiantuntijuus mahdollistavat eri toimijoiden osaamisen ja tiedon hyödyntämisen, mikä tulee näkymään myös ohjelmassa.

Kaksipäiväisten verkostopäivien tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä opiskelijoiden mielenterveydestä, opiskelukyvystä ja yhteisöllisyydestä sekä hyvistä käytänteistä niiden edistämiseen. Lisäksi tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa työskentelevien yhteistyötä sekä kirkastaa eri toimijoiden roolia. Verkostopäivät rakentuvat asiantuntijapuheenvuorojen sekä pienempien työpajojen ympärille, joten pääset monipuolisesti oppimaan uutta ja vaihtamaan ajatuksia muiden asiantuntijoiden kanssa.

Varaa päivämäärä jo kalenteriisi ja pysy kuulolla! Tarkempi ohjelma julkaistaan syyskuussa, jolloin myös ilmoittautuminen avataan. Tapahtuma on suomenkielinen.

Milloin? 28.11.2022 klo 10–16 ja 29.11.2022 klo 9–15

Missä? Metropolia Myllypuron kampus. Tapahtumaa ei välitetä verkossa. 

Kenelle? Opiskelijajärjestöjen henkilökunta ja aktiivit, korkeakoulujen henkilökunta kuten hyvinvointitoimijat ja opetushenkilökunta, kolmannen sektorin toimijat, opiskelijoiden hyvinvointia edistävät muut tahot

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjät

Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkosto on YTHS:n, Unifin, Arenen, SYL:n ja SAMOKin vuonna 2021 koolle kutsuma verkosto, jossa on niin YTHS:n, korkeakoulukentän sekä opiskelijajärjestöjen edustajia. Verkoston tavoitteena on edistää korkeakouluopiskelijoiden opiskelukykyä, mielenterveyttä ja integroitumista opiskeluyhteisöihin, sekä levittää näitä tukevia hyviä käytänteitä.

KOHO on korkeakoulujen opiskeluhyvinvointi- ja ohjaushankkeiden koordinaatiohanke (OKM, 1.1.2022-31.12.2023). Sen tavoitteena on tukea ja fasilitoida koronapandemian vuoksi perustettujen hyvinvoinnin ja ohjauksen hankkeiden yhteistyötä sekä syntyneen tiedon ja hyvien käytänteiden jakamista. 

OPHY-verkosto kokoaa yhteen opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa toimivia henkilöitä eri puolilta Suomea. Verkoston tarkoituksena on vahvistavaa opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn edistämiseksi tehtävää toimintaa ja yhteistyötä. Verkostoa koordinoi Nyyti ry.