Siirry sisältöön

Aloititko opintosi kevätlukukaudella 2022? – Vastaa TerveysStartti-kyselyyn

Jos aloitit ensimmäisen korkeakoulututkintosi suorittamisen keväällä 2022, pääset pian vastaamaan TerveysStartti-kyselyyn Self-verkkopalvelussa. Vastattuasi TerveysStartti-kyselyyn saat välittömän palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveydenedistämisen palveluihin. 

Mikä on TerveysStartti?

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus käynnistyy TerveysStartti-kyselyllä, jonka tavoitteena on antaa sekä sinulle että ammattilaiselle käsitys terveydentilastasi ja auttaa kohdentamaan palveluja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa opintojen alussa.

TerveysStartissa kartoitetaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveydentilaasi, keskeisiä terveyskäyttäytymisen piirteitä sekä terveyteen, terveyskäyttäytymiseen ja opiskelukykyyn liittyviä tekijöitä.

Jos vastaustesi perusteella on tarvetta henkilökohtaiselle tapaamiselle, sinut ohjataan lähi- tai etävastaanotolle. Saat tiedon mahdollisesta vastaanottoajasta tai ajanvarausohjeet neljän viikon kuluessa kyselyn täyttämisestä. Vastaanottoaikaan on liitetty ajanvarauslupa, jolla voit tarvittaessa siirtää ehdotettua vastaanottoaikaa sinulle sopivaan ajankohtaan.  

Näin vastaat kyselyyn

  • 1. vuoden opiskelijana voit täyttää TerveysStartti-kyselyn Self-verkkopalvelussa. 
  • Jos olet päivittänyt yhteystietosi Selfissä, saat tekstiviestitse henkilökohtaisen kutsun. 
  • Vaikket saisi tekstiviestikutsua, löydät kyselyn Selfistä lähipäivinä, jos olet aloittanut ensimmäisen korkeakoulututkintosi kevätlukukaudella 2022.
  • Tiedon ajanvarauksesta tai ajanvarausohjeet näet Selfistä. Saat tiedon tekstiviestitse, jos päivität yhteystietosi Self-verkkopalvelussa JA annat meille luvan lähettää sinulle asiointia koskevia tekstiviestejä.
  • Kun TerveysStartti on avattu sinulle vastattavaksi, näet sen myös Self-verkkopalvelun aloitusnäkymässä lukuvuoden loppuun asti tai kunnes olet vastannut kyselyyn. Vastaamisen jälkeen kysely siirtyy nähtäväksi Asiointipalvelut-osioon.

Kirjaudu Self-verkkopalveluun täältä

Ajan peruminen tai siirtäminen

Jos Sinulle annetaan vastaustesi perusteella vastaanottoaika mutta et pääse tulemaan varatulle ajalle, muistathan siirtää tai perua ajan viimeistään vuorokautta (24 h) ennen sovittua vastaanottoaikaa. Jos et saavu vastaanotolle tai peruutat sen liian myöhään ilman hyväksyttävää syytä, veloitamme käyttämättömän ajan maksun. 

Lue lisää ajan varaamisesta, perumisesta ja siirtämisestä.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus eli terveyskysely ja tarvittaessa ammattilaisen vastaanotto on YTHS:n lakisääteinen tehtävä. Terveyskysely uudistui vuoden 2022 alussa.

TerveysStartin logo.