Siirry sisältöön

1. vuoden opiskelijoiden TerveysStartti 2022

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveyskyselyä on uudistettu. Saat TerveysStartti-kyselystä nyt välittömästi palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveydenedistämisen palveluihin. Tarvittaessa sinulle varataan myös aika vastaanotolle.  

TerveysStartista saat välittömästi palautteen terveydentilastasi 

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus eli terveyskysely ja tarvittaessa ammattilaisen vastaanotto on YTHS:n lakisääteinen tehtävä. Terveystarkastus käynnistyy aina TerveysStartti-kyselyllä, jonka tavoitteena on antaa sekä sinulle että ammattilaiselle käsitys terveydentilastasi ja auttaa kohdentamaan palveluja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa opintojen alussa.

1. vuoden opiskelijana voit täyttää TerveysStartti-kyselyn Self-verkkopalvelussa. Jos olet päivittänyt yhteystietosi Selfissä, saat tekstiviestitse henkilökohtaisen kutsun. 

TerveysStartissa kartoitetaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveydentilaasi, keskeisiä terveyskäyttäytymisen piirteitä sekä terveyteen, terveyskäyttäytymiseen ja opiskelukykyyn liittyviä tekijöitä.

TerveysStartin täytettyäsi saat välittömästi palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveydenedistämisen palveluihin.

Jos vastaustesi perusteella on tarvetta henkilökohtaiselle tapaamiselle, sinulle varataan automaattisesti lähi- tai etävastaanottoaika. Saat tiedon ensimmäiselle lukuvuodelle ajoittuvasta vastaanottoajasta neljän viikon kuluessa kyselyn täyttämisestä. Vastaanottoaikaan on liitetty ajanvarauslupa, jolla voit tarvittaessa siirtää ehdotettua vastaanottoaikaa sinulle sopivaan ajankohtaan.  

Mitä, missä, milloin?

Jos olet aloittanut opintosi syksyllä 2021, saat tammikuussa henkilökohtaisen kutsun TerveysStarttiin. Kyselyjärjestelmän vaihdosta johtuen on mahdollista, että pieni joukko aiemmin kyselyyn vastanneista opiskelijoista ei saa täyttämästään kyselystä palautetta.   

Jos olet aloittanut opinnot vuoden 2022 alussa, saat kutsun TerveysStarttiin myöhemmin kevätlukukauden 2022 aikana.

Kun TerveysStartti on avattu sinulle vastattavaksi, näet sen myös Self-verkkopalvelun aloitusnäkymässä, kunnes olet vastannut kyselyyn. Vastaamisen jälkeen kysely siirtyy nähtäväksi Asiointipalvelut-osioon.

Katso myös: TerveysStartti-kyselyn aikatauluissa on muutoksia (1.2.2022)

Katso myös: TerveysStarttia testataan – jos sait kutsun, vastaathan pian (29.11.2021)

(Päivitetty palveluaikaa 21.4.2022)

   

Kuvassa näkyy TerveysStartti -logo