Siirry sisältöön

Vatsavaivoihin tukea tarjolla

Stressaatko vatsasi kautta, tai kärsitkö muuten usein esimerkiksi röyhtäilystä, ilmavaivoista ja närästyksestä? Lähes jokaisella meistä on vatsavaivoja silloin tällöin. Se on normaalia.

Jos kuitenkin kärsit vatsakivuista usein ja ne haittaavat arkeasi, apu on nyt lähellä YTHS:n webinaarin ja vertaistuen muodossa.

Vatsakivuista suuri osa on vaarattomia toiminnallisia vatsavaivoja. Toiminnallisella vatsavaivalla tarkoitetaan erilaisia maha-suolikanavan oireita ilman elimellistä syytä.

Vaaratonta tai ei, toiminnalliset vatsavaivat vaikuttavat niin kehon kuin mielen hyvinvointiin ja yleiseen jaksamiseen.

Voit hoitaa vatsavaivojasi ruokavaliolla, elämäntavoilla ja liikunnalla. Stressivatsan hoidossa sinua auttavat myös mielentaidot.

Osallistu vertaistukiryhmään ja webinaariin

Jos kaipaat vinkkejä vatsasi rauhoittamiseen, osallistu Tukea toiminnallisiin vatsavaivoihin – Rauhoita stressivatsa -webinaariin ja teemaan liittyvään vertaistukiryhmään.

Webinaari järjestetään maanantaina 3.5. klo 11.00‒11.45. Siinä käsitellään ravitsemusta, liikuntaa, unta ja mielentaitoja.

Webinaariaiheita:

  • mikä on stressivatsa? 
  • ravinnon merkitys: rytmit, kuidut, kasvikset 
  • liikunnan ja unen vaikutus 
  • suolen ja mielen yhteys, miten vaikuttaa ja mihin voi vaikuttaa? 
  • FODMAP-ruokavalion perusteet. 

Voit osallistua pelkkään webinaariin tai webinaariin sekä 4 viikkoa kestävään vertaistukiryhmään, jossa paneudutaan vatsan toimintaan harjoitusten ja vertaistuen avulla.

Vertaistukiryhmä sopii sinulle, jos sinulla on toiminnallisia vatsavaivoja tai todettu ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS). Vertaistukiryhmä päättyy webinaariin, joka on tarkoitettu vain ryhmäläisille.

Ilmoittaudu heti!

Tukea toiminnallisiin vatsavaivoihin – Rauhoita stressivatsa -webinaariin 3.5. mahtuu 250 kuulijaa, vertaistukiryhmään puolestaan 25 ilmoittautujaa.     

Webinaarit pitää julkisuudestakin tuttu ravitsemusterapeutti, tietokirjailija Anette Palssa, www.anettepalssa.fi Hän on kirjoittanut kirjan Rauhoita stressivatsa (Tammi 2020). Vertaistukiryhmän ohjaajina toimivat YTHS:n terveydenhoitajat.