Siirry sisältöön

Liiku ja palaudu -webinaari 18.8. – tietoa terveytesi tueksi

YTHS:n Liiku ja palaudu -webinaari keskiviikkona 18. elokuuta 2021 klo 12.00−15.45 tarjoaa tuoretta tietoa liikkumisesta ja palautumisesta sekä niiden vaikutuksista opiskelukykyyn, hyvinvointiin ja terveyteen. Webinaari on suunnattu ensisijaisesti korkeakouluopiskelijoille mutta myös koko opiskeluyhteisölle eli korkeakoulujen edustajille, opiskelijajärjestöille ja YTHS:n sidosryhmille.

YTHS:n terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2021-2022 on liikunta. Maaliskuussa 2021 teemavuodet saivat mahtavan startin Lähdetään liikkeelle -webinaarissa, jota seurasi noin 330 osallistujaa! Liiku ja palaudu -webinaari on jatkoa liikunnan teemavuosille.

Mitä luvassa webinaarikattauksessa?        

  • Kasvatustieteen professorin, aivotutkija Minna Huotilaisen esitys sisältää uusinta tutkimustietoa siitä, mitä aivoissa tapahtuu, kun liikumme, ja kuinka liikunta voi tukea oppimista. Kuulet liikkumisen nopeista vaikutuksista ja saat vinkkejä liikunnan hyödyntämiseen muistin ja jaksamisen tukena.
  • Anu-Katriina Pesonen on kokeellisen aivotutkimuksen professori ja luennoi unesta ja palautumisesta opintojen kivijalkana. Käsitys unen merkityksestä on laajentunut − uni ei ole vain lepoa ja palautumista. Uni on myös aivojen aktiivinen tila, joka vaikuttaa oppimiseen, muistamiseen ja tunteiden säätelyyn.
  • Liikuntatieteiden tohtori Arto Pesola luennoi teemalla Luomuliikunnan vallankumous? Istumisen haasteet ja mahdollisuudet etänä ja läsnä. Korkeakouluopiskelijat harrastavat kiitettävästi liikuntaa, mutta samalla istumista kertyy päivään paljon. Istumisen mahdollisuus piilee juuri sen yhteisöllisyydessä: toimintatapojen, huomaamattomien normien ja ympäristön muuttamisella on mahdollista vaikuttaa istumiseen yhteisöllisesti, kaikkien terveyttä ja vireyttä edistäen.
  • Filosofian tohtori Annika Taulaniemi UKK-instituutista puolestaan käsittelee liikkumisen suositusten perusteita ja avaa liikkumisen, unen, palautumisen, mielen ja hyvinvoinnin sekä terveyden välisiä yhteyksiä, luontonäkökulma huomioiden.

Joko ilmoittauduit? Ellet, tee se heti!

OHJELMA

12.00          Tilaisuuden avaus, Tommi Väyrynen, mielenterveys- ja opiskeluyhteisötyön johtajaylilääkäri, YTHS 

12.15          Miksi liikkuvat aivot oppivat helpommin?, Minna Huotilainen, professori, Helsingin yliopisto 

13.00          Uni ja palautuminen − opintojen kivijalka, Anu-Katriina Pesonen, professori (kokeellinen aivotutkimus), Helsingin yliopisto 

13.45          Kahvitauko ja Pylly ylös -taukojumppa

14.00          Luomuliikunnan vallankumous? Istumisen haasteet ja mahdollisuudet etänä ja läsnä, Arto Pesola, liikuntatieteiden tohtori, Active Life Labin johtaja, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu / yrittäjä, Fibion Oy 

14.45          Liikkumisen ja palautumisen vaikutukset terveyteen, hyvinvointiin ja opiskelukykyyn (luontonäkökulmaa korostaen), Annika Taulaniemi, suunnittelija, filosofian tohtori, fysioterapeutti, UKK-instituutti 

15.30          Päätössanat

Webinaari on suomeksi. Ilmoittaudu 15.8. mennessä tästä.


Tervetuloa oppimaan lisää liikkumisesta!