Siirry sisältöön

Psykoterapeutti Emilia Kujala: Ympäristöllä suuri vaikutus syömiseen

Psykoterapeutti, sosiaalipsykologi ja tietokirjailija Emilia Kujala puhuu YTHS:n Mielikuvia ruuasta -webinaarissa 19.8. siitä, miten syömiskäyttäytymistä voidaan ymmärtää ja muuttaa. Lue Emilian ajatuksista ennakkoon ja ilmoittaudu mukaan webinaariin.

Onko ympäristöllä merkitystä hyvään syömiseen?

Ympäristöllä on aika iso vaikutus syömiseen. Yhteisön kautta muovautuvat erimerkiksi häpeän ja riittämättömyyden tunteet, jotka taas osaltaan vaikuttavat syömiseen liittyviin tuntemuksiin.

Minkälaisia vaikutuksia korkeakouluympäristöllä voi olla opiskelijoiden ruokailutottumuksiin?

Korkeakouluopiskelijat ovat monimuotoinen ryhmä ja varmasti monenlaisia näkökulmia. En näkisi korkeakouluissa olevan yhtä kantavaa tapaa suhtautua ruokaan, eri ihmiset suhtautuvat ruokaan eri tavalla. Ruoka on enemmän kuin vain polttoainetta ja ruokatottumukset voivat muotoutua myös esimerkiksi johonkin ryhmään kuulumisen perusteella.

Miten voisimme oppia syömään paremmin?

Oppimalla sääntelemään syömistämme. Kehon biologinen tarve on vahva, mutta voimme säännellä käyttäytymistä aika paljon.

Tulisiko ruokailua opettaa korkeakouluissa opiskelijoille?

Korkeakoulu tulee ihmiselle vastaan verraten myöhäisessä vaiheessa. Perusta pitäisi oppia aiemmin, mutta toki vielä korkeakoulussakin näitä taitoja voi oppia.

Mitä odotat Mielikuvia ruuasta webinaarista?

Vaikka tilaisuus on virtuaalinen, odotan kohtaamisia. Uskon, että kuulen myös mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Tutustu webinaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 13.8.2020 mennessä!