Siirry sisältöön

Ota Koronavilkku käyttöön!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi maanantaina (31.8) pitkään odotetun Koronavilkku mobiilisovelluksen, jonka tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja. Sovellusta on jo ladattu yli 1,5 miljoonaa kertaa ensimmäisen viikon aikana.

Miten sovellus toimii?

Käyttäjien puhelimet lähettävät toisilleen kohdatessaan satunnaisen tunnuskoodin. Puhelin tallentaa tiedon kohtaamisesta.

Jos sinulla todetaan koronavirustauti, saat terveydenhuollosta avauskoodin. Syöttämällä sen sovellukseen varoitat kohtaamiasi ihmisiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta.

Mikäli kohtaamistasi henkilöistä ilmoittaa sairastumisestaan, saat itse varoituksen mahdollisesta altistumisesta.

Lisää tietoa löydät koronavilkku.fi -sivulta.

Mistä löydän sovelluksen?

Voit ladata maksuttoman mobiilisovellus puhelimeesi sovelluskaupasta, (esim. App Store ja Google Play). Sovellus toimii taustalla automaattisesti, häiritsemättä puhelimen käyttöä tai lyhentämättä akun kestoa.

YTHS suosittelee

YTHS suosittelee sovelluksen lataamista. Myös yliopistojen rehtorit ovat kehottaneet yliopistoyhteisöjä Koronavilkku-sovelluksen käyttöön. Yliopistot kantavat suurina yhteisöinä merkittävää vastuuta siitä, että ne omalta osaltaan ehkäisevät epidemian leviämistä yhteiskunnassa.