Siirry sisältöön

Mielikuvia ruuasta webinaari katsottavissa!

Mielikuvia ruuasta webinaari kokosi 19.8.2020 etäyhteyksien välityksellä noin 240 katsojaa kuulemaan, miten ympäristö ja tottumukset vaikuttavat hyvään syömiseen. Tilaisuudessa ääneen pääsivät terveydenhuollon ammattilaiset, tutkijat, asiantuntijat ja opiskelijat.

Webinaarissa saimme kuulla uusista korkeakouluopiskelijoiden ravitsemussuosituksista, jotka julkaistaan loppuvuodesta.

Tutkijan näkövinkkelistä saimme tutustua siihen, miten tuuppaus vaikuttaa meidän ruokailutottumuksiimme. Kenties opimme hieman, miten voisimme tiedostamalla toimia arkisesti paremmin ruokakaupassa. Toisaalta emme ehkä ole niin tietoisia ja rationaalisia toimijoita kuin kuvittelemme kuten saimme myös kuulla tilaisuudessa.

Opiskelijoiden näkövinkkelistä saimme kuulla siitä, miksi opiskelijat ruokailevat tai eivät opiskelijaravintoloista sekä huolesta mahdollisesta opiskelijaravintoloiden ateriahinnan omavastuuosuuden korotuksesta.

YTHS:n asiantuntijat kertoivat ansiokkaasti terveyden edistämisen työstä, jota tehdään määrätietoisesti.

Mielikuvia ruuasta -webinaari toteutettiin osana YTHS:n terveyden edistämisen vuosien 2019-2020 ravitsemus-teemaa.

Tutustu Mielikuvia ruuasta webinaariin

Korkeakouluopiskelijoiden ravitsemussuositukset
Suunnittelija Sari Miettunen, Kela

Tuuppaus työvälineenä hyvän ravitsemuksen edistämiseen opiskelijayhteisössä
Tutkija, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Eeva Rantala

Käyttäytymisanalyysi välineenä ymmärtää ja muuttaa syömiskäyttäytymistä
Sosiaalipsykologi, kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti, tietokirjailija Emilia Kujala

Opiskelijat kertovat: Miksi opiskelijaruokaloissa syödään, miksi ei?
Sosiaalipolitiikan asiantuntija Touko Niinimäki, SYL
Hyvinvointipolitiikan asiantuntija Hannele Kirveskoski, SAMOK 

Terveyden edistämisen teema YTHS:n toiminnassa
Opiskeluyhteisötyön päällikkö Riitta Salomäki, YTHS
Terveydenhoitaja Jonna Kekäläinen, YTHS