Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Laboratoriopalveluihin muutoksia 1.1.2021

Ensi vuoden alusta lähtien pääosa YTHS:n omissa palvelupisteissä asioivien asiakkaiden laboratoriotesteistä otetaan SYNLABissa, joka palvelee ympäri Suomea. YTHS:n palvelupisteissä tehdään tarvittaessa pikatestejä ja alihankintakumppanit vastaavat omien laboratoriopalveluista omissa toimipisteissään.

Näin laboratoriopalvelut toimivat vuoden 2021 alusta lähtien:

  • Saat tarvittaessa YTHSn ammattilaiselta lähetteen laboratoriotesteihin SYNLABiin.
  • Voit varata ajan laboratoriotesteihin SYNLABin sähköisessä Terveyskansio-järjestelmässä tai puhelimitse. Muistathan tehdä varauksen aina Terveyskansiossa, jotta kustannukset ohjautuvat lähetteen mukaisesti YTHS:lle.
  • Voit tarvittaessa perua tai siirtää ajan SYNLABin sähköisessä Terveyskansio-järjestelmässä tai puhelimitse 24 h ennen varattua aikaa.
  • Laboratoriotestien tulokset tulevat YTHS:lle sinua hoitavalle ammattilaiselle. Voit nähdä testien tulokset SYNLABin Terveyskansiossa ja Kanta-palvelussa.
  • YTHS:n palvelupisteissä voidaan tarvittaessa ottaa pikatestejä ja esimerkiksi ekg-sydänfilmejä.

Onko sinulle määrätty laboratoriokokeita ensi vuodelle?

Ensi vuonna otettavia laboratorio-kokeilta varten varausta ei voi enää tehdä YTHS:lle, vaikka sinulle olisi siihen Selfissä ajanvarauslupa. Uuden vuoden alkaessa löydät lähetteen Synlabin Terveyskansiosta ja voit varata siellä ajan itsellesi. Huomaathan, että varauksia voi tehdä vasta 5.1.2021 lähtien.