Siirry sisältöön

Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia selvitetään KOTT 2020-tukimuksessa

Korkeakouluopiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia selvitetään jälleen tänä vuonna. Tutkimuksen toteuttavat THL ja Kela. Aikaisemmin sen toteutti Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

THL ja Kela toteuttavat keväällä laajan kyselyn korkeakouluopiskelijoille heidän terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus KOTT 2020 -kyselyn saa maaliskuussa 10 000 opiskelijaa Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

Korkeakouluopiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia selvitetään neljän vuoden välein. Aikaisemmin sen toteutti Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus KOTT 2020

  • Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimusselvittää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia ja opiskelukykyä.
  • Lomake lähetetään 10 000:lle satunnaisotoksella valitulle opiskelijalle maaliskuussa 2020.
  • Lomakkeessa on noin 100 kysymystä fyysisestä ja psyykkisestä terveydestä, palvelujen käytöstä ja terveyskäyttäytymisestä. Siinä kysytään myös sosiaalisista suhteista, kiusaamiskokemuksista sekä opiskelun ja perheen yhdistämisestä.
  • Vastaaminen on vapaaehtoista ja luottamuksellista.
  • Aineistoja hyödynnetään opiskeluterveydenhuollon ja palvelujen kehittämisessä sekä erilaisissa tutkimuksissa.

Tutkimuksen toteuttavat THL ja Kela. THL toimii tutkimuksen rekisterinpitäjänä ja on vastuussa tiedonkeruusta ja aineistojen muodostamisesta. Kela analysoi aineistoa ja hyödyntää tutkimustietoa mm. palvelutarpeiden ja palvelujen arvioinnissa ja seurannassa. Mukana ovat myös YTHS, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Otus sr, SAMOK ry, SYL ry, Arene ry, Unifi ry ja Tilastokeskus.

Lisätietoja

Suvi Parikka
THL
vastaava tutkija, KOTT 2020
puh. 029 524 7959
etunimi.sukunimi@thl.fi

Karoliina Koskenvuo
Kela
tutkimuspäällikkö
puh. 020 634 1355
etunimi.sukunimi@kela.fi

Timo Hujanen
Kela
erikoistutkija
puh. 020 634 1931
etunimi.sukunimi@kela.fi

Lähde: THL:n tiedote