Siirry sisältöön

Joustava-malli käyttöön suunterveyden tarkastuksissa

Töölön hammashoitolassa pilotoidaan tänä vuonna normaalin vastaanottotoiminnan ohessa uudenlaista Joustava-toimintamallia. Maaliskuun lopulta lähtien kaikki Töölöön suunterveyden tarkastuksiin tulevat asiakkaat voivat valita Joustava-mallin. Mallilla tavoitellaan suunterveyden palveluiden saatavuuden parantamista.

Näin Joustava-malli toimii

Joustava-mallissa tarkan vastaanottoajan sijaan sinulle varataan tunnin aikaikkuna (esimerkiksi klo 9-10), jonka aikana tarkastus aloitetaan. Se voi alkaa siis jo klo 9.00 tai vasta klo 9.55. Tarkka vastaanottoaika lähetetään sinulle tekstiviestillä matkapuhelimeesi 30 minuuttia ennen vastaanottoajan alkamista.

Joustava-malli sopii sinulle, jos sinulla on mahdollisuus tulla vastaanotolle joustavasti ilmoitetun tunnin aikana, sinulla on mahdollisuus vastaanottaa tieto vastaanottoajasta matkapuhelimeen tekstiviestinä ja voit olla hoidettavana tarvittaessa normaalia vastaanottokäyntiä pidemmän ajan (30-90 min).

Joustava-malli vähentää hoitokertoja

Joustava-mallissa on tavoitteena tehdä samalla vastaanottokäynnillä tarkastuksen lisäksi myös mahdollisia hoitotoimenpiteitä. Vastaanoton kestoa ei ennakkoon tiedetä, sillä hoitoon käytettävä aika vaihtelee tarvittavien hoitotoimenpiteiden mukaisesti. Esimerkiksi hammaslääkäri voi paikata hampaan todettuaan tarkastuksessa paikattavaa ja suuhygienisti voi puhdistaa hampaat jo tarkastuskäynnillä. Kun hoito aloitetaan heti, se voi vähentää jatkossa tarvittavia hoitokertoja. Täytä esitietolomake Self-palvelussa ennen kuin saavut vastaanotolle.

Tarkastus on maksuton. Hammaslääkärin hoitotoimenpiteistä laskutetaan käytetyn ajan mukaisesti. Hinnaston löydät yths.fi-sivuilta.

Saitko kutsun tarkastukseen Joustava-mallilla?

Mikäli koet, että Joustava-malli ei sovi sinulle ja haluat säilyttää aiemmin annetun ajan, ota yhteyttä ajanvaraukseen hyvissä ajoin ennen vastaanottoaikaasi.

Mikäli koet, että Joustava-malli sopii sinulle, sinun tarvitsee vain varautua saapumaan vastaanotolle ilmoitetun aikaikkunan mukaisesti. Jos joudut myöhemmin siirtämään tai perumaan Joustava-malliin ajanvarauksen, voit tehdä sen Self-palvelussa tai puhelimitse.

Ajan siirtämiseksi käytä Self-palvelun Yhteydenotto-lomaketta (kohta Tehtävät > Lomakkeet ja kyselyt). Valitse lomakkeelta Muu sovittu asia ja kirjoita kohtaan Lisätietoja yhteydenoton syystä, että peruit Joustava-mallin ajan ja tarvitset tilalle uuden. Yksiköstä ollaan sinuun yhteydessä uudesta ajanvarauksesta. Voit tehdä uuden varauksen myös puhelimitse.