Siirry sisältöön

Joustava-malli käyttöön suunterveyden tarkastuksissa

YTHS Töölön hammashoitolassa pilotoidaan normaalin vastaanottotoiminnan ohessa uudenlaista Joustava-toimintamallia. Maaliskuun 2020 lopulta lähtien kaikki Töölöön suunterveyden tarkastuksiin tulevat asiakkaat ovat voineet valita Joustava-mallin. Mallilla tavoitellaan suunterveyden palveluiden saatavuuden parantamista.

Näin Joustava-malli toimii

Joustava-mallissa tarkan vastaanottoajan sijaan sinulle varataan tunnin aikaikkuna (esimerkiksi klo 9-10), jonka aikana tarkastus aloitetaan. Se voi alkaa siis jo klo 9.00 tai vasta klo 9.55. Tarkka vastaanottoaika lähetetään sinulle tekstiviestillä matkapuhelimeesi 30 minuuttia ennen vastaanottoajan alkamista.

Joustava-malli sopii sinulle, jos sinulla on mahdollisuus tulla vastaanotolle joustavasti ilmoitetun tunnin aikana, sinulla on mahdollisuus vastaanottaa tieto vastaanottoajasta matkapuhelimeen tekstiviestinä ja voit olla hoidettavana tarvittaessa normaalia vastaanottokäyntiä pidemmän ajan (30-90 min).

Joustava-malli vähentää hoitokertoja

Joustava-mallissa on tavoitteena tehdä samalla vastaanottokäynnillä tarkastuksen lisäksi myös mahdollisia hoitotoimenpiteitä. Vastaanoton kestoa ei ennakkoon tiedetä, sillä hoitoon käytettävä aika vaihtelee tarvittavien hoitotoimenpiteiden mukaisesti. Esimerkiksi hammaslääkäri voi paikata hampaan todettuaan tarkastuksessa paikattavaa ja suuhygienisti voi puhdistaa hampaat jo tarkastuskäynnillä. Kun hoito aloitetaan heti, se voi vähentää jatkossa tarvittavia hoitokertoja. Täytä esitietolomake Self-palvelussa ennen kuin saavut vastaanotolle.

Saitko kutsun tarkastukseen Joustava-mallilla?

Mikäli koet, että Joustava-malli ei sovi sinulle ja haluat säilyttää aiemmin annetun ajan, ota yhteyttä ajanvaraukseen hyvissä ajoin ennen vastaanottoaikaasi.

Mikäli koet, että Joustava-malli sopii sinulle, sinun tarvitsee vain varautua saapumaan vastaanotolle ilmoitetun aikaikkunan mukaisesti. Jos joudut myöhemmin siirtämään tai perumaan Joustava-malliin ajanvarauksen, soita suunterveyden hoidontarpeen arviointiin, p. 046 7101085.

Huomaathan, että Joustava-malliin tehdyt ajanvaraukset eivät näy Self-palvelussa.