Kuka saa käyttää YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija, ja olet maksanut jäsenmaksusi YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle jokaisesta jäsenestään vakuutusmaksuluonteisen terveydenhoitomaksun. Perustutkinto-opiskelijaa kohden terveydenhoitomaksutilitys on 57 €. Summa on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sitä ei tarvitse maksaa erikseen.

Kuinka pitkään voit käyttää palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Palvelut ovat käytettävissäsi, kun jäsenmaksu on maksettu.

  • Jos olet maksanut ylioppilaskuntasi jäsenmaksun koko lukuvuodelle, YTHS:n palveluiden käyttöoikeus alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta.
  • Syyslukukauden jäsenyys alkaa 1.8. ja päättyy 31.12.
  • Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Huomaathan, että jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen YTHS:n vastaanottoaikaa, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää.

Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla, yliopiston opiskelutodistuksella tai maksukuitilla ylioppilaskunnan jäsenmaksun/terveydenhoitomaksun maksamisesta.

HUOM! Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu.

Jos suoritat kahta tutkintoa,

joista toinen on perustutkinto ja toinen jatkotutkinto, olet oikeutettu käyttämään YTHS:n kaikkia palveluja maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle terveydenhoitomaksun vain kerran opiskelijaa kohden. Jos asiassa ilmenee epäselvyyttä, ota yhteyttä omaan ylioppilaskuntaasi. YTHS ei huolehdi mahdollisista palautuksista.

Vastaanotolle tullessasi ota mukaan opiskelijakortti tai muu selvitys (esim. maksukuitti) ylioppilaskunnan jäsenmaksun tai terveydenhoitomaksun maksamisesta.