Oulu

Ajankohtaista: Kausi-influenssarokotteet

Riskiryhmien kausi-influenssarokotukset ovat käynnistyneet.

Varaa aika rokotusta varten puhelimesta 046 710 1063 (takaisinsoitto).

Maksuttoman influenssarokotteen saavat ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotteesta on merkittävää hyötyä. Rokote annetaan myös vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiriin kuuluville, eli heille jotka asuvat tai ovat säännöllisesti tekemisissä vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa.

Lisätietoja: https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote/sairautensa-vuoksi-riskiryhmaan-kuuluvat

Jos et ole oikeutettu maksuttomaan rokotukseen, soita YTHS:lle, niin saat reseptin rokotteeseen.

YTHS:n toimipisteet ovat kiinni Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2019.

Ajanvaraus ja puhelinneuvonta

Yleisterveys

Kiireellinen hoito

Osoite: Yliopistokatu 1 A, Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 puh. 046 710 1063. Chat toimii Self -verkkopalvelussa.  YTHS tarjoaa kiireellistä hoitoa 1 - 7 vuorokauden sisällä. Mikäli hoito on aloitettava jo samana päivänä, neuvomme hakeutumaan suoraan oman terveysaseman päivystykseen. Varsinaista päivystystoimintaa YTHS:llä ei ole. Terveydenhoitaja tekee hoidontarpeen arvion, antaa hoito-ohjeita ja ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Ajan tarkistus ja peruutus osoitteessa yths.fi/ajat. Voit peruuttaa aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064 tai ajanvarauspuhelimeen sen aukiollessa. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta

Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Toimipisteen ollessa suljettu: Toimipisteen ollessa suljettu, ota yhteys oman alueesi terveysasemaan arkisin ma-to klo 8 -16 ja pe klo 8 -15 klo 8-15 ja muina aikoina kiireellisissä tapauksissa ota yhteys Oulun seudun kuntien  yhteispäivystykseen, puh. 08 3152655.

Muuta huomioitavaa: Hoidontarpeen arviointi- ja ajanvarauspuhelimeen vastataan Oulun lisäksi myös Rovaniemeltä.

Puhelun hinta 

Kiireetön hoito

Osoite: Yliopistonkatu 1 A,  Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 puh. 046 710 1063.  Chat toimii Self -verkkopalvelussa. Kiireetön ajanvaraus mielellään klo 9 jälkeen. Potilastoimiston asiointiaika paikan päällä on  ma - pe klo 9 - 11.30. Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Ajan tarkistus ja peruutus osoitteessa yths.fi/ajat. Voit peruuttaa aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064 tai ajanvarauspuhelimeen sen aukiollessa. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta

Neuvonta puhelimitse: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 puh. 046 710 1063.

Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Toimipisteen ollessa suljettu: Toimipisteen ollessa suljettu, ota yhteys oman alueesi terveysasemaan arkisin ma - to klo  8-16 ja pe klo 8 - 15 ja muina aikoina kiireellisissä tapauksissa ota yhteys Oulun seudun kuntien yhteispäivystykseen, puh. 08 3152655

Muuta huomioitavaa: Hoidontarpeen arviointi-, neuvonta-  ja ajanvarauspuhelimeen vastataan Oulun lisäksi Rovaniemeltä.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat sähköpostitse terveyskyselyn, jonka perusteella tarvittaessa kutsutaan terveystapaamiseen.

Fysioterapiassa ensikäynti- ja akuuttiajat vain YTHS:n lääkärin tai hoitajan kautta. Neuvonta-ajan voi varata mm. ryhtineuvontaan, engonomia- ja lihashuolto-ohjaukseen, liikunta- ja rentoutusneuvontaan (lähetettä ei tarvita).

Puhelun hinta

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset

 

Käyntiosoite: Yliopistonkatu 1 A, Oulu

Laboratoriotutkimuksiin ja spirometriaan vaaditaan YTHS:n lääkäriltä tai terveydenhoitajalta saatu lähete.

Poikkeusaikataulut:
Arkipäiviksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina, vapunaattona ja muissa poikkeustilanteissa tehdään ainoastaan kiireelliset päivystystutkimukset.

Näytteenoton ja spirometrian ajanvaraus: 
Ajanvaraukset laboratorioon tehdään Self -palvelussa. Mikäli tämä ei jostain syystä onnistu, voit ottaa puhelimitse yhteyttä numeroon 046 710 1063

Sähköistä ajanvarausta varten tarvitset ajanvarausluvan, jonka tekee YTHS:n lääkäri tai terveydenhoitaja. Ajanvarausluvan avulla pääset varaamaan ajan Self-palvelussa. Jos varaamasi aika ei sovikaan, voit siirtää sen toiseen ajankohtaan menettämättä ajanvarauslupaasi. Jos et jostakin syystä tarvitse laboratorioaikaa ollenkaan, voit perua ajanvarauksesi. Tällöin myös ajanvarauslupasi häviää.

Kotona tapahtuva näytteenanto:
Vastaanotolta tai laboratoriosta saa ohjeet ja näyteastiat kotona tapahtuvaan näytteenantoon. Näytteet voi toimittaa laboratorioon ma-to klo 7.30-10.30 ja pe klo 9 - 10.30. Ota tullessasi vuoronumero, ellei muuta näytteenottoa ole samalla kertaa.

KUVANTAMISTUTKIMUKSET

Röntgen-, uä- ym. tutkimukset ainoastaan YTHS:n lääkärin lähetteellä:

Terveystalo, Albertikatu 16, 90100 Oulu

Avoinna ma-pe klo 8 - 20, la-su klo 11 - 20.

Ilmoittautuminen aina asiakaspalvelussa, Albertinkatu 16, pääaula.

Ajanvaraus

Röntgentutkimuksiin voi mennä ilman ajanvarausta kun lähete on tehty. Ultraäänitutkimuksiin, luuntiheysmittauksiin ja kartiokeilaan ajanvaraus Terveystalon ajanvarauksesta p. 030 6000.

 

Reseptin uusinta

Osoite: Yliopistokatu 1 A, Oulu

YTHS on siirtynyt käyttämään sähköistä eReseptiä. Kun eResepti on kirjoitettu tai uusittu 1.1.2017 jälkeen, se on voimassa 2 vuotta. Reseptin voi uusia ilman vastaanottokäyntiä, mikäli näin on sovittu lääkärin kanssa. Jätä resepti uusittavaksi tai ole puhelimitse yhteydessä uusinnasta palveluneuvontaan.

Pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (kuten unilääkkeet, rauhoittavat lääkkeet ja tietyt kipulääkkeet) ei uusita ilman vastaanottokäyntiä.

Astmalääkkeiden uusinta: Astmalääkereseptit uusitaan lääkärillä käynnin yhteydessä tai astmahoitajalla käynnin jälkeen.

Ehkäisyvalmistereseptien uusinta: Raskauden ehkäisyn vuoksi käynnit lääkärin vastaanotolla ja PAPA -näytteenotto riittävät 3 v. välein. Väliaikana reseptin voi jättää uusittavaksi palveluneuvontaan ns. itsehoitokäynnin yhteydessä. Ennen reseptin jättöä palveluneuvontaan tulee opiskelijan täyttää ehkäisyseurantalomake, joka löytyy itsehoitopisteestä.

Neuvonta puhelimitse: Reseptin uusinnasta saat tarvittaessa tietoa yleisterveyden hoidontarpeen arviointi- ja ajanvarauspuhelimesta ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14, puh. 046 710 1063.

Muuta huomioitavaa: Ennakoi loma-ajat ja toimipisteen sulkuajat ja uusi reseptisi ajoissa! Resepti on uusittu noin viikon kuluttua uusimispyynnöstä.

Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Puhelun hinta

Suunterveys

Kiireellinen hoito

Osoite: Yliopistokatu 1 A,  Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14, puh. 046 710 1065. Chat toimii Self -verkkopalvelussa. Akuuttiluonteisissa asioissa ota mieluiten yhteyttä klo 8.  Potilastoimiston asiointiaika paikan päällä on ma - pe klo 9 - 11.30.  Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Ajan tarkistus ja peruminen osoitteessa yths.fi/ajat. Voit perua aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta


Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste on avoinna 8-13.

Toimipisteen ollessa suljettu:  Viikonloppuisin ja arkipyhinä maksullinen terveyskeskuksen hammaslääkäripäivystys on osoitteessa Aapistie 3 klo 10-15, puh. 044 7036 426. Muina aikoina vakavissa tapauksissa voi ottaa yhteyttä Oulun seudun kuntien yhteispäivystykseen 08 3152 655.

Puhelun hinta

Kiireetön hammashoito ja vaativan hoidon palvelut

Osoite: Yliopistokatu 1 A, Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: ma-to klo 8-15, pe klo 8-14, puh. 046 710 1065.  Chat toimii Self -verkkopalvelussa. Potilastoimiston asiointiaika paikan päällä on ma - pe klo 9 - 11.30. Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Ajan tarkistus ja peruutus osoitteessa yths.fi/ajat. Voit peruuttaa aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064 tai ajanvarauspuhelimeen sen aukiollessa. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta

Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Toimipisteen ollessa suljettu: Viikonloppuisin ja arkipyhinä maksullinen terveyskeskuksen hammaslääkäripäivystys on osoitteessa Aapistie 3 klo 10 - 15,  puh. 044 7036 426 Muina aikoina vakavissa tapauksissa voi ottaa yhteyttä Oulun seudun kuntien yhteispäivystykseen 08 3152 655. 

Puhelun hinta

Mielenterveys

Kiireellinen hoito

Osoite: Yliopistokatu 1 A,  Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: Ma - to klo 8 - 15, pe klo 8 - 14 puh. 046 710 1063. Chat toimii Self -verkkopalvelussa. Akuuttiluonteisissa asioissa ota mieluiten yhteyttä aamupäivisin klo 8 - 9. Terveydenhoitaja tekee hoidontarpeen arvion, antaa hoito-ohjeita ja ohjaa tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Huom! Kiireellisissä asioissa hoidontarpeen arviointi ja hoidon aloitus tapahtuvat  YTHS:n Yleisterveydessä. YTHS:n Mielenterveyden erityispalvelut (psykologin ja psykiatrin vastaanotot) toimivat ainoastaan ajanvarausvastaanottoina.

Ajan tarkistus ja peruutus osoitteessa yths.fi/ajat. Voit peruuttaa aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064 tai ajanvarauspuhelimeen sen aukiollessa. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta.


Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Toimipisteen ollessa suljettu: Oulun mielenterveyskeskuksen päivystys oululaisille ma-to 8-16, pe 8-15 puh. 044 703 5940. Oys:n psykiatrian päivystys oululaisille ja ulkopaikkakuntalaisille ma-pe klo 8-18 puh. 08 315 6707. Arkisin klo 18 jälkeen ja viikonloppuisin yhteys ensin Oulun seudun kuntien yhteispäivystykseen puh. 08 315 2655.

 Muuta huomioitavaa: Vastaanotolle tullessasi esitä opiskelijakortti tai läsnäolotodistus.

 

Kiireetön hoito

Osoite: Yliopistokatu 1 A, Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 puh. 046 710 1063 yleisterveydestä. Chat toimii Self -palvelussa. Potilastoimiston asiointiaika paikan päällä on ma - pe klo 9 - 11.30. Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Ajan tarkistus ja peruutus osoitteessa yths.fi/ajat. Voit peruuttaa aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064 tai ajanvarauspuhelimeen sen aukiollessa. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta


Neuvonta puhelimitse: Ma-to klo 8-15,  pe klo 8-14 puh 046 710 1063.

Poikkeusaikatalut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Toimipisteen ollessa suljettu:
Akuuttitilanteissa:
- Oulun mielenterveyskeskuksen päivystys oululaisille ma-to 8-16, pe 8-15 puh. 044 703 5940.
- OYS:n psykiatrian päivystys oululaisille ja ulkopaikkakuntalaisille ma-pe klo 8-18 puh. 08 315 6707.
- Oulun seudun kuntien yhteispäivystys arkisin klo 18 jälkeen ja viikonloppuisin puh. 08 315 2655.

Kriisiapu

Osoite: Yliopistokatu 1 A, Oulu

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 puh. 0467101063 yleisterveydessä. Chat toimii Self -palvelussa. Akuuttiluonteisissa asioissa ota mieluiten yhteyttä aamupäivisin klo 8-9.  Lue lisää hoidontarpeen arvioinnista ja takaisinsoittopalvelusta.

Ajan tarkistus ja peruutus osoitteessa yths.fi/ajat. Voit peruuttaa aikasi myös puhelinautomaattiin 046 710 1064 tai ajanvarauspuhelimeen sen aukiollessa. Varausmaksu peruuttamattomasta käyntiajasta

Neuvonta puhelimitse: Ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 puh. 046 710 1063 yleisterveydessä.

Poikkeusaikataulut: Arkipäiväksi osuvana uudenvuodenaattona, kiirastorstaina ja vapunaattona toimipiste suljetaan klo 13.

Toimipisteen ollessa suljettu: Oulun kriisikeskus puh. 08 312 0611 ma-pe klo 10-18. Oulun mielenterveyskeskuksen päivystys oululaisille ma-to klo 8-16, pe 8-15 puh. 044 703 5940. Muulloin OYS:n psykiatrian päivystys puh. 08 315 6707 (aina ulkopaikkakuntalaisille). Oulun seudun kuntien yhteispäivystys arkisin klo 18 jälkeen ja viikonloppuisin puh. 08 315 2655.

Muuta huomioitavaa: Kriisitilanteessa ota yhteys mahdollisimman pian kriisin tapahduttua.

Puhelun hinta

Reseptin uusinta

YTHS on siirtynyt sähköisen reseptin käyttöön.

Reseptin voit uusia vastaanottokäynnin yhteydessä, soittamalla hoidontarpeen arvioinnin numeroon 046 710 1063 tai hoitavan psykiatrin kanssa sopimallasi tavalla.

Reseptin uusinnan periaatteet ja sähköinen resepti.

 

Vastaanottoajan tarkistus ja peruutus sähköisesti

Muut sähköiset palvelut

Käyntiosoite

Yliopistokatu 1 A
90570 Oulu

Postiosoite:
PL 188
90014 Oulun yliopisto

AUKIOLOAJAT:
ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-14
Kiirastorstaina ja vappuaattona klo 8-12.30
Potilastoimistot ma-pe klo 9-11.30.

HOIDONTARPEEN ARVIOINTI JA AJANVARAUS:
yleisterveys ja mielenterveys: 046 710 1063
suunterveys:
046 710 1065
Chat palvelee Selfissä
ma-to klo 12-15
pe klo 12-14.

Hoitoaikojen peruutusautomaatti:
046 710 1064

Fax: 046 710 6547

Ryhmätoiminta