Siirry sisältöön

Potilasasiamiestoiminta on päättynyt entisessä muodossaan 1.1.2024 ja siirtynyt hyvinvointialueille. Samalla nimike muuttui potilasasiavastaavaksi. Muutoksen jälkeen ole tarvittaessa yhteydessä oman hyvinvointialueesi potilasasiavastaavaan. 

Potilasasiavastaava toimii sinun oikeuksiesi edistämiseksi. Hän neuvoo ja avustaa sinua, jos olet tyytymätön saamaasi hoitoon tai kohteluun. Häneltä saat apua muistutuksen teossa sekä neuvontaa ja ohjausta kantelun tai Potilasvakuutuskeskukselle tehtävän potilasvahinkoilmoituksen teossa.

Potilasasiavastaava ei ota kantaa sinua koskeviin lääketieteellisiin hoitopäätöksiin eikä siihen, onko hoidossasi tapahtunut hoitovahinko. 

Hyvinvointialueiden potilasasiavastaavien yhteystiedot

Olemme keränneet alla olevaan taulukkoon linkit hyvinvointialueiden potilasasiavastaavien yhteystietoihin. Potilasasiavastaavien toiminnan järjestämisestä vastaava hyvinvointialue määräytyy sen mukaisesti, minkä hyvinvointialueen alueella YTHS:n palvelu tuotetaan. Hyvinvointialueiden rajat voi tarvittaessa tarkistaa sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.

Palvelut käytössäsi

YTHS:n potilasasiayhteyshenkilönä toimii siirtymäajalla 1.1.2024–31.3.2024 Katriina Ikävalko. Voit ottaa häneen yhteyttä alla olevalla verkkolomakkeella tai puhelimitse tiistaisin klo 12.00–13.00, p. 046 7101155.

Täytä lomake
Yhteydenotto YTHS:n potilasasiayhteyshenkilöön