Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

YTHS:n palvelupisteissä vaihdoksia loppuvuoden aikana

Korkeakouluopiskelijoiden YTHS:n palvelupiste vaihtuu kahdeksalla paikkakunnalla 1.11.2023. YTHS on kilpailuttanut näillä paikkakunnilla palvelujen tuotannon alihankintana. Palvelut tarjotaan jatkossa uuden alihankintakumppanin palvelupisteestä samassa kaupungissa.  

YTHS laajensi palveluverkkoaan vuonna 2021, kun ammattikorkeakoulujen opiskelijat tulivat YTHS:n palvelujen piiriin ja asiakasmäärä tuplaantui. Vuoden 2021 jälkeen palveluverkon toimivuutta ja asiointimäärien kehitystä on seurattu, ja tänä vuonna palvelupisteisiin on tehty muutoksia. Viisi YTHS:n palvelupistettä vaihtui jo aiemmin tänä vuonna. Nyt on vuorossa loppujen kumppanipalvelujen tarkastelu ja muutoksia tehdään sen perusteella, että alihankintakumppaneiden käyttö olisi YTHS:lle mahdollisimman kustannustehokasta. Näin opiskeluterveydenhuollon tuotantokustannuksia pyritään hallitsemaan. 

Muutoksissa YTHS huomioi, että palvelupisteen etäisyys koulusta ei ylitä Kelan asettamia asiointimatkan enimmäisaikoja ja -etäisyyksiä. Kotkassa, Varkaudessa, Kuusamossa, Raahessa ja Ylivieskassa yleis- ja mielenterveyden palvelut siirtyvät uuden alihankinakumppanin palvelupisteeseen samassa kaupungissa. Mikkelissä, Kokkolassa ja Savonlinnassa suunterveyden palvelut siirtyvät uuden alihankinakumppanin palvelupisteeseen samassa kaupungissa. 

YTHS:llä on yhteensä 44 palvelupistettä Suomessa, ja näistä noin puolessa palvelut tarjotaan alihankintakumppanin tuottamana. Usealla paikkakunnalla on erikseen suun terveyden palvelujen ja yleis- ja mielenterveyspalvelujen palvelupisteet. Vain noin 5 prosenttia korkeakouluopiskelijoista kuuluu YTHS:n alihankintana tuottamien opiskeluterveydenhuollon palvelujen piiriin.