Siirry sisältöön

Opiskelijoiden mielenterveyspäivässä puhutaan kohtuudesta

Tuntuuko vaatimuksia olevan liikaa ja nouseeko stressi opinnoissa välillä liian korkealle? Pitääkö samalla käydä töissä, olla itseohjautuva, näyttää hyvältä ja suorittaa kaikki tavoiteajassa – ja pelastaa maailma?

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän Kohtuutta etsimässä -webinaarissa 19.4.2023 klo 12–15 etsitään keinoja pitää asiat kohtuudessa ja puhutaan siitä, mitä opiskelijat, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä, jotta yksilölle ei tule sietämättömiä paineita.

Webinaari striimataan YouTuben kautta. Pääset mukaan YTHS:n YouTube-kanavan (@YTHSvideo) etusivulta. Löydät lähiviikkoina myös suoralinkin tältä verkkosivulta. Tilaisuuden aikana voit osallistua keskusteluun chatin kautta.

Rimaa kannattaa laskea

Pääpuhujana kuulemme kasvatustieteilijä, filosofi ja tietokirjailija Juha T. Hakalaa. Hakala pohtii puheenvuorossaan, miksi kohtuus kannattaa ja miksi rimaa olisi hyvä laskea – edes joskus.

“Meissä on paljon tunnollisia suorittajia. Kilttejä puurtajia, jotka taputtavat itseään olalle vain nappisuorituksesta. Eli, kovin harvoin”, Hakala miettii ja lisää: “Riittäisikö ihan vain kyllin hyvä?”

MIELI ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Kujala kertoo webinaarissa viime vuonna julkaistusta Nuorten hyvinvointiohjelmasta, joka sisältää yli 70 konkreettista toimenpidettä 13–28-vuotiaiden nuorten mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi.

Oulun yliopistolla järjestetyn ainutlaatuisen Maailman onnellisin opiskelija -kurssin koordinaattori Henrietta Karjalainen puhuu kohtuullisuudesta itsensä johtamisen ja työelämävalmiuksien näkökulmasta.

Kohtuutta etsimässä -webinaari keskiviikkona 19.4.2023 klo 12–15 YTHS:n YouTube-kanavalla (YTHSvideo)

12–12.10 Tervetuloa! Opiskeluyhteisötyön vastaava psykologi Roosa Kämäräinen, YTHS
12.10–12.15 Videotervehdys. Vaikuttamistyön asiantuntija Tommi Yläkangas, Nyyti ry
12.15–12.45 Nuorten hyvinvointiohjelma. Yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Kujala, Mieli ry
12.45–13.15 Maailman onnellisin opiskelija -kurssin satoa. Kurssin koordinaattori Henrietta Karjalainen
13.15–13.30 Paneelikeskustelu, osa 1 (Johanna Kujala/Mieli ry, Henrietta Karjalainen/Maailman onnellisin opiskelija, opintopsykologi Kiia Kilponen/Oulun yliopisto ja ohjauspalveluiden suunnittelija Niina Marostenmäki/Oulun yliopisto)
13.30–13.45 Tauko
13.45–14.45 Riittäisikö ihan vain kyllin hyvä? Professori, dosentti Juha T. Hakala.
14.45–15.00 Paneelikeskustelu, osa 2

Webinaari on suomenkielinen.

Tutustu Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaan

Järjestämme Kohtuutta etsimässä -webinaarin osana Nyyti ry:n koordinoimaa Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjaa, jota vietetään 19.4.2023 ja koko viikon 16 ajan. Tämänvuotisena kampanjateemana on kohtuus.

Vuosittain järjestettävän kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto.

Nyyti ry päivittää kampanjan sisältöjä verkkosivuilleen.

Kohtuutta etsimässä -webinaari on suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille, opiskelijajärjestöille, opetus- ja ohjaustyötä tekeville sekä opiskeluterveydenhuollossa työskenteleville.

Teksti "Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 19.4.2023, #KohtuusEiOoKirosana".