Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Kuittaa uusi Kanta-informointi OmaKannassa

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä eli asiakastietolaki tuo muutoksia Kanta-palveluihin 1.1.2024. Luovutuslupaa voi jatkossa hyödyntää kaikissa potilastietojen luovutuksissa. Edellytyksenä tälle on, että asiakas on päivittänyt aiemmin antamansa luovutusluvan.

Asiakas- ja potilastietosi tallennetaan Kanta-palveluihin, kun asioit sosiaali- ja terveydenhuollossa. Jos olet aiemmin antanut potilastietojesi luovutusluvan, se on tähän saakka mahdollistanut, että Kannassa olevat tiedot liikkuvat sinua hoitavien eri toimijoiden välillä (esimerkiksi hyvinvointialueille tai julkisen ja yksityisen terveydenhuollon välillä).

Jos päivität luovutusluvan, jatkossa luovutusluvalla liikkuvat tulevaisuudessa myös sellaiset tiedot, jotka eivät ole Kannassa. Tällaisia ovat esimerkiksi paperille kirjatut tietosi. Luovutusluvan antaminen ja päivittäminen on vapaaehtoista. Jos et päivitä luovutuslupaa, aiemmin antamasi lupa pysyy edelleen voimassa. Voit hoitaa lupa-asiat OmaKannassa.

Kanta-informointi on ilmoitus siitä, miten asiakas- ja potilastietoja käytetään terveydenhuollossa. Kanta-informoinnin voi lukea ja kuitata OmaKannassa 30.11.2023 lähtien tai terveydenhuollon vastaanotolla 1.1.2024 alkaen.

(Uutinen on päivitetty 1.12.2023.)