Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Koronavirukseen liittyviä toimintaohjeita päivitetty 

THL on päivittänyt terveydenhuollon toimenpideohjetta koronaviruksen aiheuttamille infektioille. YTHS noudattaa THL:n ohjeistusta toiminnassaan.  

Ohjeet asiointiin YTHS:n palvelupisteissä 

Voit edelleen käyttää kasvomaskia oman harkintasi mukaan asioidessasi YTHS:n palvelupisteessä. Käytäthän palvelupisteessä asioidessasi maskia aina, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita.  

Jos sinulla on vastaanottoaika, mutta sinulla on hengitystieinfektioon ja/tai koronaan viittaavia oireita, toimi näin: 

  • Jos olet tulossa suunterveyden vastaanotolle, siirrä vastaanottoaikasi.   
  • Jos olet tulossa mielenterveyden vastaanotolle, voit muuttaa sinulle varatun ajan etävastaanotoksi ottamalla yhteyttä palvelunumeroomme. 
  • Jos olet tulossa muulle vastaanotolle, voit tiedustella etävastaanoton mahdollisuutta ottamalla yhteyttä palvelunumeroihimme: 

Yleis- ja mielenterveyden palvelut p. 046 710 1073 

Suunterveyden palvelut p. 046 710 1085 

Jos oireilet tai epäilet koronavirustartuntaa 

Koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Jos sairastut, pysy kotona, kunnes oireet ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3–5 päivää. Jos joudut sairaana lähtemään kodin ulkopuolelle, voit halutessasi käyttää maskia. 

Arkeen voi palata, kun kuume on poissa ja oireet ovat selvästi vähentyneet. Vaikka perheessä olisi koronatartunta, voivat muut perheenjäsenet mennä normaalisti töihin, kouluun, päiväkotiin ja harrastuksiin, jos he ovat oireettomia. 

Jos saat vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi heikkenee, ota viiveettä yhteyttä terveydenhuoltoon. Jos kuulut riskiryhmään, ota muita herkemmin yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin. 

Lisätietoja koronaviruksen testaamisesta THL:n sivuilla.