Siirry sisältöön

Opiskeluyhteisötyön kärkihanke 2021 on valittu

Kyykyllä opiskelukykyä -hanke on valittu opiskeluyhteisötyön (OTE) vuoden 2021 kärkihankkeeksi. YTHS ja LAB-ammattikorkeakoulu opiskelijoineen tuottivat kuusi videota, joiden tavoitteena on motivoida liikkumaan. Videot liittyvät YTHS:n vuosien 2021–2022 terveyden edistämisen liikuntateemaan.

Kärkihanke ja kunniamaininta julkistettiin YTHS-päivän webinaarissa 23.3.2022. Valinnassa painotettiin sitä, että videomateriaalia on mahdollista hyödyntää laajasti. Hankkeessa toteutui hienosti myös yhteisöllisyys, kun opiskelijat toteuttivat videoita toisille opiskelijoille. Videot voi katsoa YTHS:n YouTube-kanavalta.

Kunniamaininnan sai Kuopiossa toteutettu Löydä liikuntakaveri -hanke. Ideana oli rakentaa Discord-sovelluksella paikka, jossa opiskelijat voivat etsiä itselleen liikkumiseen seuraa ja jossa liikuntapalvelut voivat myös jakaa tietoa liikuntatapahtumista. Opiskeluyhteisön osallisuus toteutui erinomaisesti, sillä hanke toteutettiin yhteistyössä paikallisen korkeakoululiikunnan ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (SAVOTTA) kanssa. Toimintamalli on helposti siirrettävissä myös muille paikkakunnille ja muihin opiskeluyhteisöihin.

YTHS:n yhteisöllisen terveyden edistämisen hankerahaa myönnetään vuosittain YTHS:n henkilöstön yhdessä sidosryhmien kanssa toteuttamille hankkeille, joiden tavoitteena on kehittää opiskeluyhteisöön kohdistuvaa työtä, luoda uusia avauksia, kehittää olemassa olevaa toimintaa ja vakiinnuttaa käytäntöön hyviä kokeiluja.

Kärkihankkeen ja kunniamaininnan valitsi valtakunnallinen opiskeluyhteisötyön tiimi.