Siirry sisältöön

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa 2022. Maksuttoman rokotteen saavat YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset.

Huom. Influenssarokotusaikaa ei ole vielä toistaiseksi mahdollista varata. Seuraile verkkosivujamme, sillä ajanvarausohjeet rokotuksiin ja lisätiedot rokotusten käytännön järjestelyistä julkaistaan verkkosivuillamme lokakuun loppuun mennessä. Ennakkokyselyihin influenssarokotuksista ei valitettavasti voida vastata puhelimitse.

Rokotusten ajankohta vaihtelee paikkakunnittain ja riippuu siitä, milloin YTHS saa rokotteet käyttöönsä. Rokotukset tapahtuvat sekä joukkorokotuksina että vastaanotoilla.

YTHS:n ensisijainen tehtävä on huolehtia sote-alan opiskelijoiden influenssarokotuksista. Riskiryhmäläinen voi hakea rokotteen myös julkisesta terveydenhuollosta. Jos et ole sote-alan opiskelija etkä kuulu riskiryhmiin mutta haluaisit influenssarokotteen, voit halutessasi pyytää YTHS:ltä reseptin rokotteeseen, joka ostetaan apteekista omalla kustannuksella.

Opiskelijat voivat saada influenssarokotteen opiskelupaikkakunnallaan joko YTHS:n omassa palvelupisteessä tai kumppanin palvelupisteessä. Huomaathan, että rokotus on mahdollista saada kaikissa YTHS:n omissa palvelupisteissä, mutta kumppaneiden palvelupisteissä rokotetaan vain kyseisillä paikkakunnilla opiskelevia korkeakouluopiskelijoita.