Siirry sisältöön

Sote-alan opiskelijoiden influenssarokote YTHS:ltä loppusyksystä

Kansallisen rokotusohjelman mukaisesti lääketieteen, terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmiin (esim. diabetes, krooninen sydän- tai keuhkosairaus, raskaana olevat) kuuluvat opiskelijat saavat influenssarokotteen YTHS:ltä. Rokote on maksuton.  

YTHS:n ensisijainen tehtävä on huolehtia sote-alan opiskelijoiden influenssarokotuksista. Riskiryhmäläisiä rokotetaan sen jälkeen. Riskiryhmäläinen voi hakea rokotteen myös julkisesta terveydenhuollosta.

Kaikkiaan YTHS:llä rokotettavien piiriin kuuluu tänä syksynä noin 50 000 korkeakouluopiskelijaa. Nämä opiskelijat voivat saada influenssarokotteen opiskelupaikkakunnallaan joko YTHS:n omassa palvelupisteessä tai kumppanin palvelupisteessä. Huomaathan, että rokotus on mahdollista saada kaikissa YTHS:n omissa palvelupisteissä, mutta kumppaneiden palvelupisteissä rokotetaan vain kyseisen palvelupisteen asiakkaita.

Influenssarokotukset arvioidaan toteutettavan YTHS:llä marras-joulukuussa 2021. Rokotusten ajankohta vaihtelee paikkakunnittain ja riippuu siitä, milloin YTHS saa rokotteet käyttöönsä. Rokotukset tulevat tapahtumaan sekä joukkorokotuksina että vastaanotoilla. Toteutustapaan vaikuttavat mm. käytettävissä olevat tilat ja aluekohtaiset mahdolliset koronarajoitukset. Lisätietoja rokotusten aikataulusta ja käytännön järjestelyistä julkaistaan lokakuun lopulla. Influenssarokotusaikaa ei voi varata puhelimitse tai SelfChatista.

Jos et ole sote-alan opiskelijat etkä kuuluu riskiryhmiin, mutta haluaisit influenssarokotteen, voit halutessa pyytää YTHS:ltä reseptin rokotteeseen, joka ostetaan apteekista omalla kustannuksella. Reseptiä varten ota yhteyttä yleisterveyden hoidontarpeen arviointiin puhelimitse tai SelfChatissa. Samalla voit sopia rokotusajankohdasta omaan palvelupisteeseen tai saat ohjeet rokotusaikaan kumppanin palvelupisteessä.

Influenssakausi lähestyy. Pysy kuulolla, lisätietoa influenssarokotuksista YTHS:llä tulossa lokakuun lopulla.