Siirry sisältöön

MieliChatistä tukea hyvinvointiin

Nyt jo yli vuoden jatkunut koronapandemia on haastanut korkeakouluopiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia tavalla, joka on näkynyt YTHS:llä mielenterveyspalvelujen kysynnän kasvuna ja lisääntyneenä tarpeena matalan kynnyksen tuelle. Vaikka koronapandemia osoittaa ainakin tällä hetkellä laantumisen merkkejä, poikkeusjärjestelyjen vaikutukset voivat näkyä yksittäisen opiskelijan hyvinvoinnissa vielä pitkään. Poikkeusaika on voinut myös kasata jaksamisen ongelmia ja moni voi kaivata tukea uuteen arkirytmiin pääsemiseksi.

MieliChat löytyy Selfistä

Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi YTHS on avannut uuden chat-palvelun, MieliChatin. MieliChat palvelee ma-pe klo 8-14 ja se löytyy Self-verkkopalvelusta.

MieliChatissä voit keskustella anonyymisti mieltäsi painavista asioista ja saada neuvoja ja tukea mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Huomaathan, että MieliChatissa ei käsitellä potilastietoja tai ajanvarauksia. Näissä asioissa kirjaudu SelfChatiin tai soita yleis- ja mielenterveyden valtakunnalliseen palvelunumeroon 046 7101073.

MieliChat toimii vuoden 2021 loppuun sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä lisärahoituksella. Lisärahoitus on tarkoitettu Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi korona-aikana.