Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Todistukset ja lausunnot YTHS:llä

YTHS:n ammattilaiset kirjoittavat hoitoon tai opiskeluun liittyviä todistuksia ja lausuntoja, joista on linjattu Opiskeluterveydenhuollon oppaassa. Kirjoitettavien todistusten ja lausuntojen kirjo on laaja. YTHS:ltä saatavat todistukset sekä todistukset, joita emme kirjoita, on listattu verkkosivuillamme: https://www.yths.fi/palvelut/todistukset-ja-lausunnot/

Työhön, harrastuksiin tai vaihtoon liittyviä todistuksia ei YTHS:llä kirjoiteta. Näiden osalta opiskelija voi tiedustella todistuksia tilanteestaan riippuen työterveyshuollosta, terveyskeskuksesta tai yksityissektorilta. Poikkeuksen muodostavat pakolliseen vaihtoon lähtijät, joiden tarvitsemat todistukset kirjoitetaan YTHS:llä. Pakollisella vaihdolla tarkoitetaan vaihto-opintoja, jotka kuuluvat kiinteänä osana tutkintoon. Tällaisia ovat esimerkiksi kielten tutkinnot. Aikaa varatessaan opiskelijan tulee mainita vaihdon pakollisuudesta.