Kuka saa käyttää YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija, ja olet maksanut jäsenmaksusi YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle jokaisesta jäsenestään vakuutusmaksuluonteisen terveydenhoitomaksun. Perustutkinto-opiskelijaa kohden terveydenhoitomaksutilitys on 54 €. Summa on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sitä ei tarvitse maksaa erikseen.

Kuinka pitkään voit käyttää palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja valmistumisestasi huolimatta yhtä pitkään kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa, eli tarran mukaisesti joko lukukauden tai lukuvuoden loppuun (esimerkiksi 2014-2015 tarkoittaa heinäkuun 2015 loppuun saakka).

Jos jatkat opintojasi tulevana lukukautena / lukuvuonna, voit käyttää palveluja vanhalla lukukausi- / lukuvuositarralla elokuun loppuun (31.8.) saakka. Syyskuun alusta alkaen sinulla tulee opiskelijakortissa olla voimassaoleva lukukausi- / lukuvuositarra tai opintotoimiston läsnäolotodistus todisteena ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisesta lukuvuodelle 2015-2016.

Jos suoritat kahta tutkintoa,

joista toinen on perustutkinto ja toinen jatkotutkinto, olet oikeutettu käyttämään YTHS:n kaikkia palveluja maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle terveydenhoitomaksun vain kerran opiskelijaa kohden. Jos asiassa ilmenee epäselvyyttä, ota yhteyttä omaan ylioppilaskuntaasi. YTHS ei huolehdi mahdollisista palautuksista.

Vastaanotolle tullessasi ota mukaan opiskelijakortti tai muu selvitys (esim. maksukuitti) ylioppilaskunnan jäsenmaksun tai terveydenhoitomaksun maksamisesta.