Siirry sisältöön

YTHS:llä toteutetaan laajasti etävastaanottoja. Tarve lähivastaanotolle arvioidaan ammattilaisen tekemässä hoidontarpeen arvioinnissa.

Voit tulla YTHS:n terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle monissa asioissa myös videovälitteisesti. Etävastaanottoaika on mahdollista varata kaikissa palvelupisteissämme, kun on kyse

  • terveystapaamisesta,
  • ravitsemusneuvonnasta,
  • fysioterapian jatkokäynneistä ja
  • yleisterveyden ja mielenterveyden jatkotapaamisista.

Lisäksi etävastaanotto on mahdollista esimerkiksi suuhygienistin vastaanotoilla Helsingissä ja Tampereella.

Huomioithan, että etävastaanotto ei sovi tilanteisiin, joissa sinua pitää tutkia fyysisesti.

Etävastaanotot toteutetaan Self-verkkopalvelussa, joka on käytössä vain Suomessa ja Ruotsissa. YTHS:llä ei ole mahdollisuutta toteuttaa etävastaanottoa, jos opiskelija on ulkomailla opiskelijavaihdossa tai harjoittelussa.

Ajanvaraus etävastaanotolle

Voit sopia etävastaanotosta YTHS:n kanssa ajanvarauksen yhteydessä. Kun olet saanut ajanvarausluvan etävastaanotolle, pääset varaamaan ajan Self-palvelussa.

Etävastaanottoja koskevat samat maksukäytännöt ja peruuttamattoman tai liian myöhään perutun ajan maksut kuin lähivastaanottoja.

Ohjeet etävastaanotolle

Etävastaanottoa varten tarvitset päätelaitteen, kuten esimerkiksi tietokoneen tai älypuhelimen videoyhteydellä. Palvelu toimii seuraavilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla: Windows-, Linux- ja Android-laitteissa Chrome- (versiosta 2018 lähtien), Firefox- (versiosta 2018 lähtien) ja Internet Explorer- (vaatii lisäosan asentamisen) selaimissa. macOS- ja iOS -laitteissa (versiosta 11.1.2 lähtien) Safari-selaimessa.

Etävastaanotto tapahtuu Selfissä YTHS:n tietosuojan mukaisesti. Sinun tulee huolehtia omalta osaltasi tietosuojasta ja turvallisesta käytöstä. Valitse rauhallinen ympäristö, jossa voit puhua omasta tilanteestasi ja hoitoosi liittyvistä asioista.

Etävastaanottojen tallentaminen ei ole sallittua ilman kaikkien osallisten yhteistä sopimusta.

Kun tulet etävastaanotolle, toimi näin:

  • Kirjaudu Selfiin hyvissä ajoin ennen vastaanoton alkua.
  • Siirry etävastaanotolle SelfChat-ikkunan kautta.
  • Jos sinua on pyydetty ottamaan valokuvia, tallennathan ottamasi laadukkaat kuvat joko JPEG- tai JPG-muodossa. Ohje kuvien ottamiseen on julkaistu omalla sivullaan. Tallenna tai siirrä kuvat sille laitteelle, jolla olet yhteydessä YTHS:n etävastaanotolle tai chatiin. Kuvat tulee tallentaa laitteelle jo ennen etävastaanotolle liittymistä.
  • Voit liittyä etävastaanotolle 5 minuuttia ennen sen alkamista ja ladata kuvat vastaanoton chat-kenttään valmiiksi avaamalla chat-kentän vasemmasta alakulmasta ja klikkaamalla sinistä + -merkkiä.
  • Jos tietoliikenneyhteydet eivät toimi, YTHS:ltä soitetaan sinulle. Muistathan siis tarkistaa, että yhteystietosi Selfissä ovat ajan tasalla.