Siirry sisältöön

YTHS:llä toteutetaan laajasti etävastaanottoja. Tarve lähivastaanotolle arvioidaan ammattilaisen tekemässä hoidontarpeen arvioinnissa.

Voit tulla YTHS:n terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle monissa asioissa myös videovälitteisesti. Etävastaanottoaika on mahdollista varata kaikissa palvelupisteissämme, kun on kyse:

  • terveystapaamisesta,
  • ravitsemusneuvonnasta,
  • fysioterapian jatkokäynneistä ja
  • yleisterveyden ja mielenterveyden jatkotapaamisista.

Lisäksi etävastaanotto on mahdollista esimerkiksi suuhygienistin vastaanotoilla Helsingissä ja Tampereella.

Huomioithan, että etävastaanotto ei sovi tilanteisiin, joissa sinua pitää tutkia fyysisesti.

Potilasvakuutuslain vuoksi meillä ei ole mahdollisuutta toteuttaa etävastaanottoa, jos opiskelija on ulkomailla (esimerkiksi opiskelijavaihdossa tai harjoittelussa).

Ajanvaraus etävastaanotolle

Voit sopia etävastaanotosta YTHS:n terveydenasiantuntijan kanssa ajanvarauksen yhteydessä. Kun olet saanut ajanvarausluvan etävastaanotolle, pääset varaamaan ajan Self-palvelussa.

Etävastaanottoja koskevat samat maksukäytännöt ja peruuttamattoman tai liian myöhään perutun ajan maksut kuin lähivastaanottoja.

Ohjeet etävastaanotolle

Etävastaanottoa varten tarvitset päätelaitteen, kuten esimerkiksi tietokoneen tai älypuhelimen videoyhteydellä. Palvelu toimii seuraavilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla: Windows-, Linux- ja Android-laitteissa Chrome- (versiosta 2018 lähtien), Firefox- (versiosta 2018 lähtien) ja Internet Explorer- (vaatii lisäosan asentamisen) selaimissa. macOS- ja iOS -laitteissa (versiosta 11.1.2 lähtien) Safari-selaimessa.

Etävastaanotto tapahtuu Selfissä YTHS:n tietosuojan mukaisesti. Sinun tulee huolehtia omalta osaltasi tietosuojasta ja turvallisesta käytöstä. Valitse rauhallinen ympäristö, jossa voit puhua omasta tilanteestasi ja hoitoosi liittyvistä asioista.

Etävastaanottojen tallentaminen ei ole sallittua ilman kaikkien osallisten yhteistä sopimusta.

Kun tule etävastaanotolle, toimi näin:

  • Kirjaudu Selfiin hyvissä ajoin ennen vastaanoton alkua.
  • Siirry etävastaanotolle SelfChat-ikkunan kautta.
  • Jos tietoliikenneyhteydet eivät toimi, YTHS:ltä soitetaan sinulle. Muistathan siis tarkistaa, että yhteystietosi Selfissä ovat ajan tasalla.

Palvelut käytössäsi

Siirry Self-palveluun
Siirry Selfiin