Matkailuneuvonta

Matkailuterveysneuvonta on poikkeuksellisesti suljettuna 17.10.–24.10.2017. Mikäli asiasi on erittäin kiireellinen, olethan yhteydessä omaan toimipisteeseesi.


Jos asiasi koskee pelkästään perusrokotuksia (jäykkäkouristus-kurkkumätärokote, tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR) tai poliorokote), ota yhteyttä oman paikkakuntasi YTHS:n toimipisteeseen.

Myös puutiaisaivokuume- ja hepatiittirokotereseptit hoituvat oman toimipisteesi kautta.

Jos matkasi alkuun on alle 6 viikkoa, ota yhteys myös lähimpään toimipisteeseesi hepatiittirokotteen tarpeen arviota varten.

 

Matkailuneuvonta on tarkoitettu ainoastaan YTHS:n toimipiiriin kuuluville opiskelijoille, jotka ovat lähdössä matkalle. Matkailuun liittyvää neuvontaa antaa terveydenhoitaja lääkärin tuella.

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt sähköisen rokotuskartoituslomakkeen YTHS:lle, terveydenhoitaja joko soittaa sinulle YTHS:n potilasrekisterissä olevaan numeroon tai lähettää viestin Asiointitilillesi.

Ota yhteyttä mielellään jo kolme kuukautta ennen matkaa, jotta rokotesarjat ehditään hoitaa kuntoon.

Miten otat yhteyttä matkailuneuvontaan?

1. Selvitä aikaisemmat rokotuksesi (rokotuskortti, armeija, paikallinen terveyskeskus, potilasarkisto, työterveyshuolto, yksityiset lääkäriasemat).

2. Tee tarkat matkasuunnitelmat,

3. Lähetä lomake (tunnistautuminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella).

3 a. Jos olet jo avannut Asiointitilin, lomakkeen tiedot toimitetaan YTHS:n Matkailuneuvontaan.

3 b. Muussa tapauksessa avaat Asiointitilin tallentamalla sen puhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen, jonne haluat ilmoituksen Asiointitili-viestin saapumisesta. Tallennuksen jälkeen rokotuskartoituslomakkeen tiedot toimitetaan YTHS:n Matkailuneuvontaan.

4. Otamme yhteyttä 10 arkipäivän kuluessa (max. 2 kertaa) kello 8-16 välisenä aikana YTHS:n potilasrekisterissä olevaan numeroon tai saat viestin Asiointitilillesi. Huom! Puhelu tulee "tuntemattomasta numerosta".

5. Kun lääkkeen määrääjä määrää sinulle lääkettä, hän kirjoittaa siitä sähköisen reseptin. Vaihtoehtoisesti sovittu resepti on haettavissa viikon kuluttua omasta YTHS:n toimipisteestäsi. Lue lisää.

 
Jos asiasi koskee pelkästään perusrokotuksia (jäykkäkouristus-kurkkumätärokote (Tet-d), hepatiittirokote, tuhkarokkorokote, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR), puutiaisaivokuumerokote, poliorokote) ota yhteyttä oman paikkakuntasi YTHS:n toimipisteeseen.
 

Lisätietoa

Avaa Asiointitili

Ajankohtaista ja tärkeää tietoa matkailuterveydestä sekä maakohtaiset suositukset löydät:

Matkailijan Terveysopas (THL)

Matkailijan ohjeet

Malarian levinneisyyden voit tarkistaa Fit for travel-sivustolta

Sähköinen resepti (eResepti)