Siirry sisältöön

Saat perusrokotukset opiskelupaikkakuntasi YTHS:n palvelupisteestä. Perusrokotuksiksi kutsutaan kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia kuten jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotuksia.  Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet ovat maksuttomia. Katso lisätietoja kansallisesta rokotusohjelmasta THL:n sivuilta. 

Osa rokotuksista on kausirokotuksia, kuten influenssarokote. Influenssarokotuksia järjestetään vuosittain erikseen ilmoitettavan ohjelman mukaisesti. Kerromme rokotusaikataulusta sivuillamme hyvissä ajoin ennen influenssakauden alkua.

Jos olet riskiryhmään kuuluva, saat meiltä myös riskiryhmille suunnatut rokotteet ja niihin liittyvää neuvontaa. Katso lisätietoja riskiryhmiin kuuluvien aikuisten rokottamisesta THL:n sivuilta.

Varaa aika rokotukseen ottamalla yhteyttä joko SelfChatissä tai soittamalla ajanvarauksen palvelunumeroon.

Näin tarkistat rokotuksesi

  • Selvitä aikaisemmin saamasi perusrokotukset (MPR, polio, jäykkäkouristus-kurkkumätä) esimerkiksi neuvolakortista, rokotuskortista tai lapsuuden aikaisen kotikuntasi terveyskeskuksesta. Vuodesta 2015 alkaen rokotustiedot näkyvät Omakannassa.
  • Mikäli olet saanut muita rokotuksia, voit selvittää rokotusajankohdan ja annosmäärän aina paikasta, jossa rokotteet on annettu. Esimerkiksi hepatiittirokotuksia ovat tällaisia rokotuksia.
  • Jos olet käynyt armeijan, olet saanut armeijasta jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä(dtap)- sekä aivokalvontulehdusrokotukset.

Lue lisää

Rokotustieto.fi