Hoitoonpääsy

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja voivat käyttää ne yliopisto- ja korkeakouluopiskelijat, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Perustutkinto-opiskelijana voit käyttää palvelujamme kaikissa YTHS:n toimipisteissä. Voit käydä hoidossa myös sivutoimipisteessämme, jos se sijaitsee opiskelupaikkakunnallasi. Listan varsinaisista toimipisteistä ja sivutoimipisteistä löydät Yhteystiedot-kohdasta.

YTHS:n palveluihin eivät kuulu sairaalahoito, neuvolapalvelut tai yö- ja viikonloppupäivystykset.

Hoidontarpeen arviointi

Ajanvaraus YTHS:n palveluihin tapahtuu hoidontarpeen arviointiprosessin kautta. Hoidontarpeen arviointi tarkoittaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemää arvioita potilaan hoitoon pääsystä ja hoidon kiireellisyydestä. Arvioinnissa selvitetään yhteydenoton syy, sairauden oireet ja niiden vaikeusaste sekä kiireellisyys yhteydenottajan kertomien esitietojen tai lähetteen perusteella.

 

Hoitotakuu

YTHS noudattaa julkista sektoria velvoittavaa hoitotakuulainsäädäntöä. Hoitotakuun mukainen odotusaika on kuusi kuukautta. Lue lisää hoitotakuusta.

Kun olet varannut ajan, saavu ajoissa vastaanotolle. Jos et pääse tulemaan, peruuta vastaanottoaikasi.

Ajan peruutus

 
Vastaanotolle tullessasi ota mukaan opiskelijakortti tai muu selvitys (esim. maksukuitti) ylioppilaskunnan jäsenmaksun tai terveydenhoitomaksun maksamisesta.
 
YTHS:n palveluista suurin osa on maksuttomia. Lue lisää maksuista.