YTHS:n ympäristötyö

YTHS on tehnyt aktiivisesti työtä ekologisten arvojen ja ympäristöasioiden eteen. Ekologisuus on huomioitu jokaisen työntekijän arjessa, potilasvastaanotossa sekä tukitoiminnoissa ja toimistotyössä.

Joulukuussa 2012 YTHS:n Helsingin toimipiste ja säätiön hallinto saivat WWF Suomen Green Office -merkin käyttöoikeuden merkiksi laadukkaasti tehdystä ympäristötyöstä.

Joulukuussa 2013 Green Office -merkin käyttöoikeus myönnettiin YTHS:n Espoon, Turun, Tampereen, Oulun ja Kuopion toimipisteille. Helmikuussa 2015 Green Office -merkin käyttöoikeuden saivat Joensuun, Jyväskylän, Lappeenrannan, Rovaniemen ja Vaasan sekä Savonlinnan ja Rauman toimipisteet. Nyt on koko YTHS Green Officen piirissä.

Ympäristötyömme YTHS:ssä jatkuu. Tavoitteemme on tehdä päivittäistä työtämme kestävän kehityksen periaatteella, toisiamme innostaen ja asiakkaitamme kuunnellen.

Käytämme paperia säästäväisesti emmekä printtaa, jos se ei ole välttämätöntä. Kierrätämme, lajittelemme bio- ja energiajätteet ja huomioimme hankinnoissamme ekologisuuden. Sammutamme valot, kun jätämme huoneen, ja tietokoneemme eivät kuluta turhaan energiaa pöydillämme, jos emme niitä käytä. Huomioimme monin eri tavoin päivittäisessä toiminnassamme ekologisuuden ja jaamme tietoa myös muille.

YTHS:n ympäristöstrategia

YTHS:n tie kestävään kehitykseen alkoi 2011, kun YTHS:lle valmistui uusi ympäristöstrategia, jonka hallitus hyväksyi saman vuoden joulukuussa. Strategia sisältää säätiön ympäristötyön perustehtävän, vision ja YTHS:n Green Office -ympäristöjärjestelmän käyttöönottosuunnitelman.

Ympäristöstrategiassa luotiin YTHS:lle oma Ekotalo, joka pohjautuu toiminta-ajatukselle "Parempia valintoja – parempaa terveyttä". Ympäristötyömme visio on "Kestävämmän kehityksen kärjessä".

Tututustu YTHS:n Ekotaloon

Ympäristötyön johto ja toimipisteiden Green Office -vastaavat

 

go

Lue WWF:n
tiedotteita:

WWF Suomi

 

Vinkkejä

1 Innostu! Arki on täynnä pieniä, mutta tärkeitä valintoja. Hauskat ekoideat tuovat iloa ja mielekkyyttä päivään.

Hymyile! Hymy valaisee ympäristöä auringon tavoin! Ympäristötyö ei ole otsaryppyisten hommaa.

3 Nauti! Jokainen luonnossa viettämäsi hetki on arvokas. Metsässä voit viihtyä ilmaiseksi, ja palkinnoksi saat punaiset posket sekä hyvän mielen.