Uutinen
Open menu

Kaveri–hankkeessa etsitään kavereita niitä kaipaaville

Ajankohtaista

13.2.2019

Kaveri –hanke on yksi YTHS:n vuoden 2019 hankkeista, joiden tavoitteena on edistää yksilöiden ja yhteisöjen terveyttä kehittämällä uusia toimintatapoja ja lähestymällä tuttuja asioita uudenlaisista näkökulmista. 

Kaveri-hankkeen idea syntyi  korkeakouluopiskelijoiden kokeman yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteesta, sillä juuri näistä syistä yhä useamman opiskelijan mieliala oireilee.  YTHS tarttuu yksinäisyyden torjumiseen välittämällä kavereita niitä kaipaaville.  Kaveri-hankkeen tavoitteena on saattaa yhteen yksinäisyyttä kokevia opiskelijoita ja hankkeessa koulutettavia vapaaehtoisia kavereita. Kavereiden välittäminen niitä kaipaaville toteutuu SPR:n hyväksi havaittujen käytäntöjen mukaisesti ja SPR:n toteuttamana. Hanke alkaa Tampereella ja tavoitteena on, että pilotin jälkeen toiminta jää pysyväksi osaksi SPR Tampereen osaston toimintaa ja laajenee myös muille korkeakoulupaikkakunnille.

Tamperelainen opiskelija, kouluttaudu vapaaehtoiseksi kaveriksi

Tampereella rekrytoidaan nyt opiskelijoita kaveritoimintaan. Myöhemmin haetaan kavereita kaipaavia. Oletko kiinnostunut opiskelijoiden kaveritoiminnasta? Tule mukaan, ilmoittaudu kaveriksi 15.3. mennessä Ritva-Liisa Hannulalle (ritva-liisa.hannula@yths.fi).

Vapaaehtoisille järjestetään yhdessä SPR Tampereen osaston kanssa kolmen tunnin koulutus tiistaina 26.3.2019 klo 16.00 - 19.00. Koulutuspaikkana on Tampereen yliopiston Virta-rakennuksen Edu’s Cafe.  Toisen koulutuksen ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Lisäksi vapaaehtoisille järjestetään muutamia tapaamisia vuoden 2019 aikana. Näissä vapaaehtoiset saavat mentorointia ammattilaisilta ja vertaistukea muilta vapaaehtoisilta.  

Yhteistyökumppaneitamme Kaveri-hankkeessa ovat Suomen Punainen Risti Tampereen osasto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ylioppilaskunta TREY.

Muita yhteisöterveyden hankkeita vuonna 2019

We Campus Club – yhteisöllinen kampus (Lappeenranta) Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen yhteisöllinen kohtaamispaikka kaikille kampuksen opiskelijoille niin, että kanssakäyminen suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden kesken olisi luontevaa.

HYMINÄ – hyvinvoiva minä –ryhmä Otaniemessä. Tavoitteena on käynnistää moniammatillinen, sidosryhmä-yhteistyöllä toteutettava hyvinvointityöryhmä opiskelijoille.

Mitä hampaani kestävät? –hanke nostaa esille ajankohtaista ja kasvavaa suunterveyttä koskevaa ongelmaa, hammas-eroosiota. Tavoitteena on luoda työkalu ravintoaineiden ph-seurantaan.

Opiskelijaruoan Boot Camp järjestetään Vaasassa. Täällä opitaan tekemään hyvää, opiskelijahintaista ja ravitsevaa ruokaa ammattilaisen opastuksella.

Oulussa Porukalla-hanke saa jatkoa. Tavoitteena on mielenterveysongelmien ja syrjäytymisen ehkäisy ja opiskelijoiden voimaantuminen oman elämän hallinnassa mielekkään vapaa-ajan tekemisen ja osallisuuden kokemuksen kautta.

Opiskelijayhteisö otetaan mukaan päihdehaittojen ennaltaehkäisyyn Kuopiossa. Päätavoitteena on osallistaa opiskelijat kehittämään päihdehaittoja ehkäisevää tapahtumakulttuuria.

Virtaa syksyyn kirkasvaloaamiaisesta tarjoillaan Kuopiossa. Tavoitteena on muistuttaa opiskelijoita hyvän aamun merkityksestä hyvinvoinnille syksyn pimetessä ja tenttikauden lähestyessä. Yhteisöllisyyttä edistetään tarjoamalla paikka, jossa voi aloittaa päivän yhdessä muiden kanssa aamupuuron ja kirkasvalon merkeissä.