Distansmottagning var som helst

Nu kan du besöka SHVS:s vårdpersonals mottagningar var som helst via en videolänk. Distansmottagning testas under våren 2019 inom oral hälsa i Helsingfors och Tammerfors och vid alla verksamhetsenheter bl.a. inom följande:

  • hälsobesök,
  • kostrådgivning,
  • fortsättningsbesök inom fysioterapi och
  • fortsättningsbesök inom allmän hälsa och mental hälsa.

Distansmottagning är inte lämpligt i situationer där du behöver undersökas fysiskt.

Under pilotprojektet kan du komma överens om en distansmottagning med SHVS:s vårdpersonal i samband med tidsbeställningen. Möjligheten till distansmottagning utvidgas vintern 2019–2020: du kan om du vill välja distansmottagning när det i tidsbeställningen i Self ges som alternativ till vanlig mottagning.

Så här bokar du en distansmottagningstid

När du har fått ett tidsbeställningstillstånd för distansmottagning, kan du boka en distansmottagningstid i Self.

Logga in i Self
Läs mera om Self

Distansmottagningar är avgiftsfria precis som vanliga mottagningar. Om du inte avbokar en tid du inte använder eller om du avbokar den för sent, debiteras en avgift på 35 euro. Mottagningstider kan avbokas i Self senast 24 timmar före mottagningstiden. Mer information om avbokning av mottagningstider och avgifter.

Så här använder du distansmottagningen

Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd. Du ska se till att dataskyddet är tillräckligt och användningen säker för din egen del. Välj en lugn miljö där du kan tala om din situation och behandling.

Gör så här:

  • Logga in i Self i god tid innan mottagningstiden börjar.
  • Gå till mottagningen genom att klicka på ”distansmottagning” i menyn.
  • Om förbindelsen inte fungerar, ringer SHSV dig. Kom alltså ihåg att kontrollera att dina kontaktuppgifter i Self är uppdaterade.

För distansmottagning behöver du en apparat med videolänk. Tjänsten fungerar med följande operativsystem och webbläsare:

  • Windows-, Linux- och Android-apparater med webbläsarna Chrome (fr.o.m. version 2018), Firefox (fr.o.m. version 2018) och Internet Explorer (kräver installering av ett tillägg).
  • macOS- och iOS-apparater med webbläsaren Safari (fr.o.m. version 11.1.2).

Ge respons och hjälp oss utveckla distansmottagningen

Efter en distansmottagning kan du ge oss respons. Genom att ge respons hjälper du oss utveckla distansmottagningen.