Uutinen
Open menu

Distansmottagning var som helst

Nyheter

25 apr 2019

Nu kan du besöka SHVS:s vårdpersonals mottagningar var som helst via en videolänk. Distansmottagning testas under våren 2019 inom oral hälsa i Helsingfors och Tammerfors och vid alla verksamhetsenheter bl.a. inom följande:

  • hälsobesök,
  • kostrådgivning,
  • fortsättningsbesök inom fysioterapi och
  • fortsättningsbesök inom allmän hälsa och mental hälsa.

Distansmottagning är inte lämpligt i situationer där du behöver undersökas fysiskt.

Under pilotprojektet kan du komma överens om en distansmottagning med SHVS:s vårdpersonal i samband med tidsbeställningen. Möjligheten till distansmottagning utvidgas vintern 2019–2020: du kan om du vill välja distansmottagning när det i tidsbeställningen i Self ges som alternativ till vanlig mottagning.

>>  Läs mer om distansmottagning

Studerandehälsovård av hög kvalitet enkelt och snabbt

SHVS:s goda erfarenheter av distansmottagning bl.a. på fysioterapi- och hudläkarmottagningar har sporrat till utvidgning av distansmottagningsverksamheten. Distansmottagning är också ett svar på studerandes önskemål: det finns behov av att kunna komma på mottagningen flexiblare var som helst. Distansmottagning gör det möjligt att ordna tjänster på ett nytt sätt. Det tar mottagningsarbetet till en ny nivå och ger nya möjligheter från både klientens och SHVS:s synvinkel.

Tjänsten stödjer också SHVS:s strategiska mål och säkerställer att SHVS erbjuder studerandehälsovård av hög kvalitet enkelt och snabbt.