Klamydia- ja tippuritartunnan maksuton etätesti

HUOM! Palveluun kirjautuessa tunnistautumisen lisäksi tarkastetaan myös käyttöoikeus YTHS-palveluihin. YTHS:n terveydenhoitomaksun tulee olla maksettu. Koska kaikki yliopistot eivät ole toimittaneet viimeisimpiä läsnäolotietoja Virta-opintotietopalveluun, maksutiedon välittyminen YTHS:lle voi olla viivästynyt. Tiedot päivittyvät Virta-palvelusta YTHS:lle joka yö.

 

Opiskelija - epäiletkö seksitautitartuntaa? Maksuttoman etätestin avulla saat nopeasti ja helposti vastauksen epäilyysi tippurista tai klamydiasta.

Näin teet testin:

  1. Tilaa kotinäytteenottopaketti osoitteessa yths.testaakotona.fi.
    Kirjautuminen verkkopalveluun tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Kun saat paketin kotiisi, ota ohjeiden mukaan virtsanäyte ja lähetä näyteputki pakkauksessa mainittuun laboratorioon.
  3. Kun testitulos on valmis, saat siitä ilmoituksen tekstiviestinä, jonka jälkeen voit tarkistaa tuloksen yths.testaakotona.fi.

Jos testituloksesi on positiivinen, varaa vastaanottoaika omaan YTHS-toimipisteeseesi tai YTHS:n sulkuaikoina (kesällä ja joulun aikaan) oman alueesi terveyskeskukseen. Jos et positiivisen tuloksen saatuasi ole yhteydessä YTHS:ään, me olemme sinuun, jotta saat tarvitsemaasi hoitoa. Negatiivinen testitulos ei vaadi sinulta toimenpiteitä.