Yleisterveys  

Terveyteen panostaminen kannattaa!

Kun huolehdit terveydestäsi, elämä maistuu paremmalta ja opiskelut sujuvat.

YTHS on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija

Vastaanottotoimintamme tapahtuu pääosin terveydenhoitajien, fysioterapeuttien sekä yleis- ja erikoislääkärien vastaanotoilla. Erikoisaloista erityisesti gynekologia ja ihotaudit on todettu opiskelijaikäisille tarpeellisiksi. Vastaanottotoimintaan liittyy myös erilaisten pientoimenpiteiden suorittaminen. Terveydenhuollon ammattihenkilöt antavat myös terveysneuvonnan avulla valmiuksia omahoitoon.

Painaako mieltäsi joku terveyteen liittyvä asia?

Keskustele asiasta terveydenhoitajamme kanssa joko chatin välityksellä (löytyy Self-palvelusta), puhelimessa tai vastaanotolla tai ota yhteyttä verkkoneuvontaan.

Uusi opiskelija – muistathan vastata sähköiseen terveyskyselyyn osana terveystarkastusta.

Opiskelijat

 

Oletko jo tutustunut Omakanta-palveluun?

YTHS liittyi yleisterveyden ja mielenterveyden palveluiden osalta valtakunnalliseen Kanta-järjestelmään kesäkuussa 2016.

Omakanta-palvelun kautta voit tarkastella mm. terveystietojasi ja sähköisiä reseptejäsi missä ja milloin vain. Omakannassa voit myös hallinnoida omia suostumuksiasi ja kieltojasi sen suhteen, voivatko muut terveydenhuollon palveluntarjoajat saada potilastietojasi YTHS:n järjestelmästä ja päinvastoin. Mikäli annat suostumuksesi, etuna on, että jos käyt vaikka lääkärissä muualla, tiedot siirtyvät myös YTHS:lle, ja ne voidaan ottaa huomioon myöhemmillä hoitokäynneilläsi.

Tiedot siirtyvät eri tahojen välillä vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. Voit itse valita, mitkä tiedot näkyvät millekin palveluntarjoajalle, ja suostumuksen voit halutessasi peruuttaa milloin tahansa.

Lue lisää ja ota Omakanta käyttöösi osoitteessa omakanta.fi.

Tutustu itsehoito-oppaisiin

YTHS:llä on monipuolisia oppaita ja ohjelehtisiä opiskelijoiden terveyden edistämiseksi ja itsehoidon avuksi. Tutustu niihin tästä.

 

Lopeta tupakointi

- ExSmokers