Naposteletko hampaasi?

Suun terveydenedistämisen Naposteletko hampaasi? -teemalla halutaan kiinnittää opiskelijoiden huomio nykypäivän ilmiöön – jatkuvaan naposteluun ja sen haitallisiin vaikutuksiin suun terveyteen.

Vain osa opiskelijoista harjaa hampaansa suositusten mukaan kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla. Säännöllinen hammaslangan käyttö on varsin vierasta opiskelijoille ja ksylitolia käytetään vähän.

Naposteletko hampaasi? –teeman avulla nostetaan ruokailutottumukset keskusteluun hammashoitokäynneillä ja yliopistojen paikallisissa hyvinvointitapahtumissa. Tavoitteena on myös vähentää epäterveellisten välipalojen ja juomien päivittäistä käyttöä sekä tarjota tietoa terveellisistä vaihtoehdoista. Hampaiden harjauksessa kerta päivässä ei riitä!

Testaa suun terveydentilasi ja hoitotottumuksesi

Naposteletko hampaasi? -nettitestillä.

 

Tutkittua tietoa

YTHS:n tekemien terveystutkimusten mukaan opiskelijat ovat hyvin tietoisia ruuan sisältämän rasvan ja suolan aiheuttamista haitoista, mutta sokerin määrään ja vaaroihin ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Opiskelijat syövät päivittäin makeisia ja suklaata sekä juovat mehuja ja virvoitus- sekä energiajuomia. Välipalojen napostelu pitkin päivää sekä happamat ja makeat juomat heikentävät suun terveyttä.

Puolet opiskelijamiehistä harjaa kerran päivässä tai harvemmin.

Napostelu nakertaa opiskelijoiden hampaat.

 

vesilasi