StressLess – hyvinvointia ilman paineita

Kamppailetko hankalien ajatusten tai tunteiden kanssa? Stressaako? Onko elämäsi suunta hukassa? YTHS tarjoaa näiden kysymysten kanssa kamppaileville käytännöntyökaluja HOT-taitovalmennuksessa. Taitovalmennuksessa opit suhtautumaan uudella tavalla vaikeisiin ajatuksiin sekä hyväksyt ja otat vastaan sietämättömältä tuntuvat tunteet. Ryhmän tuella pääset etsimään itsesi näköistä elämää ja otat sen suuntaisia askeleita. Tutustut tietoisen läsnäolon mahdollisuuksiin ja harjoittelet näitä taitoja itsenäisesti ryhmätapaamisten välillä.

Taitovalmennuksessa käsiteltäviä aiheita ovat

  • tietoinen läsnäolo,
  • hankaliin ajatuksiin ja tunteisiin suhtautuminen,
  • hyväksynnän ja muutoksen tasapaino sekä
  • arvotyöskentely.

Taitovalmennus perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT-menetelmään) ja se on opiskelijoille suunnattu varhaisen puuttumisen valmennus.

Sopiiko taitovalmennus juuri sinulle?

Voit hakautua taitovalmennukseen mikäli elämääsi rajoittaa esimerkiksi stressi, ahdistus, mielialan lasku, päämäärättömyyden tunne, aikaansaamisen vaikeudet tai itsetunto-ongelmat.

Taitovalmennus edellyttää sinulta sitoutumista kaikkiin tapaamiskertoihin ja välitehtäviin.

Taitovalmennus ei sovellu sinulle, jos olet akuutissa vaikeassa elämäntilanteessa tai jos henkilökohtaisten asioiden jakaminen ryhmässä tuntuu ylivoimaiselta.

Ensisijaisesti taitovalmennus on tarkoitettu opiskelijoille, jotka eivät vielä ole mielenterveyspalveluiden piirissä.

Taitovalmennuksen ajankohta ja ilmoittautumisohjeet

Verkkovalmennus 24.9.2019 alkaen tiistaisin klo 14.00-15.30. Ryhmä kookoontuu 8 kertaa. Hakuaika on 12.8.-30.8.2019. Hae mukaan ilmoittautumislomakkeella (ryhmä täynnä!). Ilmoittautumisajan päätyttyä hakijoille järjestetään lyhyt soveltuvuushaastattelu puhelimitse.

Verkkovalmennus mahdollistaa valmennukseen osallistumisen myös niille opiskelijoille, joiden opiskelupaikkakunnalla ryhmää ei toteuteta tai jotka ovat muista syistä estyneet osallistumaan paikalliseen ryhmätoimintaan. Valmennukseen osallistumiseen tarvitset tietokoneen verkkoyhteydellä ja Chrome-selaimen. Osallistut ryhmään kuvayhteydellä ja omalla etunimelläsi.

Lisäksi YTHS järjestää taitovalmennusta syksyllä 2019 eri paikkakunnilla. Lisätietoja syksyn valmennusten paikkakunnista ja ajankohdista tulee elokuun aikana.