Siirry sisältöön

MieliChat

MieliChatissä voit keskustella anonyymisti mieltäsi painavista asioista ja saada neuvoja ja tukea mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.

Huomaathan, että MieliChatissä ei käsitellä potilastietoja tai ajanvarauksia. Näissä asioissa voit ottaa yhteyttä SelfChatin mielenterveyden chat-linjan tai valtakunnallisen palvelunumeromme 046 710 1073 kautta. Katso aukioloaikatiedot ja ohjeet ajanvaraukseen täältä >>

Self-verkkopalvelusta löytyvä MieliChat palvelee ma-pe klo 8–14.

Kirjaudu Self-verkkopalveluun >>

MieliChatin toiminta päättyy 30.6.2022


Lifeclass

Hyödynnä asiantuntijoiden konkreettiset vinkit hyvinvoinnin vahvistamiseen ja mielen hyvinvoinnin haasteiden kohtaamiseen. Katsottavanasi on yli 90 videota. Videoilla on kolme teemaa: Työkalut mielen hyvinvointiin, Kaikki masennuksesta sekä Alkoholi ja juomistottumukset.

Kirjaudu Self-verkkopalveluun >>

Tiedätkö, miten toimia, jos joku opiskeluyhteisössäsi kohtaa mielenterveyden ongelmia? Kaipaatko työvälineitä vaikeiden asioiden puheeksi ottamiseen ja toisen ihmisen tukemiseen?

Tule mukaan YTHS:n psykologien vetämiin Mielenterveyden ensiapu® -koulutuksiin. Ne on suunnattu tuutoreille, opiskelija-aktiiveille, asiasta kiinnostuneille opiskelijoille, omaopettajille, opinto-ohjaajille, korkeakoulujen hyvinvointityöntekijöille sekä muulle korkeakoulujen henkilökunnalle.

Tutustu koulutuksiin >>

Yksinäisyydestä ja yksinäisyystyöstä voi tulla kuulemaan lisää Yksinäisyys puheeksi -webinaariin. Webinaari on avoin kaikille, jotka kohtaavat yksinäisyyttä työssään.

Webinaari tarjoaa työvälineitä yksinäisyyden ymmärtämiseen, kohtaamiseen ja puheeksi ottoon. Tilaisuudessa saa myös tietoa yksinäisyystyön koulutuksesta.

Samansisältöisiä webinaareja järjestetään tänä vuonna neljä kertaa. Ensimmäinen webinaari ajoittuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivään 13.4.2022 klo 12–14. Jos päivämäärä ei sovi kalenteriin, seuraava mahdollisuus osallistua on jo 5.5.2022 klo 13–15.

Tutustu webinaareihin >>

YTHS tuottaa vuonna 2022 sosiaali- ja terveysministeriön myöntämällä valtionavustuksella mielenterveyden lisäpalveluja, joilla pyritään lieventämään koronan aiheuttamia haittoja korkeakouluopiskelijoille. Edellä mainitut palvelut tuotetaan tällä rahoituksella.

Opiskelija istuu sohvalla