Vastaanotolle etänä mistä vain

YTHS:n terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle pääsee nyt videovälitteisesti mistä vain. Etävastaanottoa pilotoidaan kevään 2019 aikana suunterveyden asioissa Helsingissä ja Tampereella sekä kaikissa toimipisteissä mm. seuraavissa:

  • terveystapaamisissa,
  • ravitsemusneuvonnassa,
  • fysioterapian jatkokäynneillä ja
  • yleisterveyden ja mielenterveyden jatkotapaamisissa.

Etävastaanotto ei sovi tilanteisiin, joissa sinua pitää tutkia fyysisesti.

Pilotin aikana voit sopia etävastaanotosta YTHS:n terveydenasiantuntijan kanssa ajanvarauksen yhteydessä. Mahdollisuutta etävastaanottoon laajennetaan talvella 2019–2020: voit valita halutessasi etävastaanoton silloin, kun se on Selfin ajanvarauksessa annettu vaihtoehtona tavalliselle vastaanotolle.

Näin varaat ajan etävastaanotolle

Kun olet saanut ajanvarausluvan etävastaanotolle, pääset varaamaan etävastaanottoajan Self-palvelussa.

Kirjaudu Selfiin
Lue lisää Selfistä

Etävastaanotto on tavallisten vastaanottojen tapaan maksuton. Peruuttamattomasta tai liian myöhään perustusta ajasta peritään 35 euron maksu. Ajan voi peruaSelfin kautta vähintään 24 tuntia ennen vastaanottoa. Lisätietoja ajan peruuttamista ja maksuista.

Näin pääset etävastaanotolle

Etävastaanotto tapahtuu Selfissä YTHS:n tietosuojan mukaisesti. Sinun tulee huolehtia omalta osaltasi tietosuojasta ja turvallisesta käytöstä. Valitse rauhallinen ympäristö, jossa voit puhua omasta tilanteestasi ja hoidosta.

Toimi näin:

  • Kirjaudu Selfiin hyvissä ajoin ennen vastaanoton alkua.
  • Siirry vastaanotolle klikkaamalla valikossa kohtaa ”etävastaanotto”.
  • Jos tietoliikenneyhteydet eivät toimi, YTHS:ltä soitetaan sinulle. Muistathan siis tarkistaa, että yhteystietosi Selfissä ovat ajan tasalla.

Etävastaanottoa varten tarvitset päätelaitteen videoyhteydellä. Palvelu toimii seuraavilla käyttöjärjestelmillä ja selaimilla:

Windows-, Linux- ja Android-laitteissa Chrome- (versiosta 2018 lähtien), Firefox- (versiosta 2018 lähtien) ja Internet Explorer- (vaatii lisäosan asentamisen) selaimissa.macOS- ja iOS -laitteissa (versiosta 11.1.2 lähtien) Safari-selaimessa.

Anna palautetta ja auta kehittämään etävastaanottoa

Etävastaanoton jälkeen voit antaa meille palautetta. Antamalla palautetta autat meitä kehittämään etävastaanottoa.