Siirry sisältöön

Koronatilanne voi vaikuttaa paikoitellen YTHS:n palvelujen tuottamiseen

Koronan omikronmuunnosten nopeasta leviämisestä johtuen myös YTHS:n ammattilaisten poissalot voivat hetkellisesti olla poikkeuksellisen korkealla tasolla. Henkilöstön korona-altistumiset ja -karanteenit voivat paikoitellen vaikuttaa palvelujen tuottamiseen ja näkyä vastaanottojen peruuntumisina, vapaana olevien vastaanottoaikojen puutteena tai yhteydenoton viivästymisenä. Vastaanottoajoissa ja yhteydenotoissa priorisoidaan poikkeustilanteessa kiireellisiä asioita.  

Mikäli vastaanottoaikasi peruuntuu, saat siitä tiedon tekstiviestitse ja tilanteen normalisoituessa sinuun ollaan yhteydessä uuden ajan sopimiseksi. Huomaathan, että paikkakunnilla, joissa palvelutilanne on heikentynyt, myös yhteydenotto saattaa kestää normaalia pidempään.

Tältä sivulta voit tarkistaa oman palvelupisteesi tilanteen ja tilanteen hoidontarpeen arviointi ja palveluohjauksen suhteen. Sairauspoissaoloista johtuen palvelutilanne on kuormittunut YTHS eteläisen alueella Malmin palvelupisteessä Helsingissä. Palvelutilanne on kohtalainen YTHS läntisen alueella Turussa sekä YTHS pohjoisen alueella Kajaanissa, Oulussa ja Kokkolassa.

Katso ohjeet asiointiin koronaviruspandemian aikana >>
Katso hoitotakuu tiedot >>

Palvelupistekohtainen tilanne

PalvelupisteKuvaus tilanteestaStatusväri
Espoo
Helsinki, Töölö
Helsinki, MalmiPalvelutilanne on kuormittunut. Tiimipuhelut ja kiireelliset ajat pyritään hoitamaan normaalisti. Vastaanottoaikoja joudutaan osin siirtämään, opiskelijoihin ollaan yhteydessä.
Kotka
Kouvola
Lahti
Lappeenranta
PalvelupisteKuvaus tilanteestaStatusväri
Joensuu
Jyväskylä
Kuopio
Mikkeli
PalvelupisteKuvaus tilanteestaStatusväri
Hämeenlinna
Seinäjoki
Tampere
PalvelupisteKuvaus tilanteestaStatusväri
Pori
Rauma
TurkuTiimipuhelut ja kiireelliset ajat pyritään hoitamaan normaalisti. Vastaanottoaikoja joudutaan osin siirtämään, opiskelijoihin ollaan yhteydessä. TerveysStartti-kyselyjen vastauksissa on viivettä.
Vaasa
PalvelupisteKuvaus tilanteestaStatusväri
KajaaniTiimipuhelut ja kiireelliset ajat pyritään hoitamaan normaalisti. Vastaanottoaikoja joudutaan osin siirtämään, opiskelijoihin ollaan yhteydessä.
Kemi-Tornio
KokkolaTiimipuhelut ja kiireelliset ajat pyritään hoitamaan normaalisti. Vastaanottoaikoja joudutaan osin siirtämään, opiskelijoihin ollaan yhteydessä.
OuluTiimipuhelut ja kiireelliset ajat pyritään hoitamaan normaalisti. Vastaanottoaikoja joudutaan osin siirtämään, opiskelijoihin ollaan yhteydessä.
Rovaniemi

Hoidontarpeen arviointi ja palveluohjauksen tilanne

KanavaKuvaus tilanteestaStatusväri
Yleis- ja mielenterveyden palvelut
Suunterveyden palvelut

KanavaKuvaus tilanteestaStatusväri
Yleisterveys
Mielenterveys
Suunterveys
KuvausStatusväri
Palvelutilanne normaali
Palvelutilanne kohtalainen
Palvelutilanne kuormittunut

Päivitetty 19.5.2022