Sivutoimipisteet

YTHS järjestää perusterveydenhuollon palvelut toimipiiriinsä kuuluvien yliopistojen ja korkeakoulujen sivutoimipisteissä opiskeleville perustutkinto-opiskelijoille. Sivutoimipisteiden palveluja ovat oikeutettuja käyttämään vain näissä koulutuksissa opiskelevat opiskelijat.

Joissakin tapauksissa YTHS joutuu ohjaamaan tähän erityisryhmään kuuluvat opiskelijat hoitoon toisella paikkakunnalla olevaan toimipisteeseensä, jolloin opiskelijalla on oikeus saada matkakulujen korvaus halvimman opiskelijalipun mukaisena. Matkakulujen korvaushakemus tulee tehdä kahden kuukauden sisällä matkan tekemisestä. Ohjeen matkalaskuun saa yhteyshenkilöltä. Matkakorvauksia ei makseta, jos opiskelija hakeutuu omatoimisesti käyttämään muiden toimipisteiden palveluita.

Yhteystiedot

Kokkola

Ostopalveluina järjestettävät terveydenhoitopalvelut on tarkoitettu ainoastaan Jyväskylän yliopiston alaisessa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa kasvatustieteen, kemian, sosiaalityön ja tietotekniikan maisterikoulutuksessa opiskeleville opiskelijoille.

Palveluista saat tarkempaa tietoa: Amanuenssi Anne Erkkilä, puh. 06 829 4230 (kasvatustiede), kurssisihteeri Anu Rantamäki, puh. 06 829 4265 (kemia), osastosihteeri Kati Komulainen, puh. 06 829 4211 (sosiaalityö) ja kurssisihteeri Piia Hietanen, puh. 06 829 4288 (tietotekniikka).

 

Lahti

Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteelliseen tiedekuntaan kuuluvan ympäristöekologian osaston sekä LTY:n tuotantotalouden TUDI-ohjelmassa opiskelevilla on mahdollisuus käyttää YTHS:n Lahdessa järjestämiä terveydenhoitopalveluita. Muilla opiskelijoilla ei ole näiden palveluiden käyttöoikeutta.

Lahden terveydenhoitopalvelut tuotetaan ostopalveluina: Yleisterveyden ja mielenterveyden terveydenhoitopalvelut tuotetaan yhteistyössä Suomen Terveystalo Oy:n kanssa osoitteessa Aleksanterinkatu 13 A, 15110 Lahti. Suunterveyden palvelut tuotetaan yhteistyössä Hammaslääkäriasema Kymppihammas Oy:n kanssa osoitteessa Rautatiekatu 21 B III krs, 15110 Lahti.

Tämän lisäksi yllä mainittujen opinto-ohjelmien opiskelijat ovat oikeutettuja käyttämään YTHS:n terveyspalveluita myös muilla paikkakunnilla, jos YTHS on tuottanut ne omana palveluna.

Ohjeet ajan varaamista varten

Yleisterveyden ja mielenterveyden palvelut

Ennen ajanvarausta opiskelijan tulee ottaa yhteyttä puhelimitse YTHS:n Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön hoidontarpeen arviointiin puh. 046 710 1027 (avoinna ma-to klo 8-15 sekä pe klo 8-14). YTHS:n terveydenhuollon ammattihenkilö varmistaa opiskelijan oikeuden käyttää YTHS-palveluita ja tekee puhelimitse hoidon tarpeen arvioinnin.

Mikäli opiskelija tarvitsee yleislääkärin, terveydenhoitajan, psykologin, psykiatrin vastaanottoa tai fysioterapian palveluja, YTHS lähettää ostopalvelulähetteen ja maksusitoumuksen turvallisen sähköisen yhteyden kautta (suojattu sähköpostiyhteys) suoraan Terveystalolle. Erikoislääkärille (ihotautilääkärin ja gynekologin palvelut) ohjataan vain yleislääkärin tekemän arvion perusteella.

Opiskelija voi varata kyseisen vastaanottoajan hoidon tarpeen arviointia seuraavana päivänä, kun Terveystalo on tallentanut YTHS:ltä saamansa maksusitoumuksen ajanvarausjärjestelmäänsä. Ajanvaraus tehdään aina puhelimitse Terveystalon asiakaspalvelunumerosta 030 6000. Numero palvelee 24/7. Ajanvaraus YTHS-palveluna edellyttää aina YTHS:n maksusitoumusta. Tämän vuoksi verkkoajanvarausta ei voi käyttää.

YTHS-asiakkaita palvelevat sairaanhoitajat Outi Nurmi ja Satu Lomperi. Terveystalon vastaanoton osoite on Aleksanterinkatu 13 A, 15110 Lahti.

Seksitautien kotitestaus: YTHS on ottanut käyttöönsä 1.9.2015 alkaen seksitautien kotitestauksen. Sen avulla opiskelija voi testata kotona kaksi hoitoa vaativaa seksitautia, klamydian ja tippurin. Palvelu antaa opiskelijalle mahdollisuuden saada matalan kynnyksen seksuaaliterveyden palvelua nopeasti ja vaivattomasti. Kotitestausmahdollisuus koskee myös Lahden opiskelijoita. Lisätietoja YTHS:n verkkosivuilta. Jos opiskelija saa positiivisen löydöksen, hän voi varata ajan vastaanotolle. Virtsatieinfektio-epäilyssä opiskelija voi ottaa suoraan yhteyttä Terveystaloon.

Suunterveyden palvelut

Aika vastaanotolle varataan puhelimitse suoraan Hammaslääkäriasema Kymppihammas Oy:ltä numerosta 03 781 3750. Lisätietoja ajanvarauskäytännöistä suoraan palveluntuottajalta. Vastaanoton osoite on Rautatiekatu 21 B III krs, 15110 Lahti.

 

Mikkeli

YTHS-palvelut Mikkelissä 15.9.2015 alkaen

Aalto-yliopiston Mikkelin toimipisteen kauppatieteiden kandidaatin tutkintoa opiskelevilla on mahdollisuus käyttää YTHS:n Mikkelissä järjestämiä terveyden-hoitopalveluita. Muilla opiskelijoilla ei ole näiden palveluiden käyttöoikeutta.

Mikkelin terveydenhoitopalvelut tuotetaan ostopalveluina: Yleisterveyden ja mielenterveyden terveydenhoito-palvelut tuotetaan yhteistyössä Suomen Terveystalo Oy:n kanssa osoitteissa Maaherrankatu 19 ja Vilhonkatu 13 (Marski), 50100 Mikkeli. Suunterveyden palvelut tuotetaan yhteistyössä PlusTerveys Oy:n Hallitustorin Hammaslääkäriaseman kanssa osoitteessa Porrassalmenkatu 13 B (3. kerros), 50100 Mikkeli.
Tämän lisäksi yllä mainitun opinto-ohjelman opiskelijat ovat oikeutettuja käyttämään YTHS:n terveyspalveluita myös muilla paikkakunnilla, jos YTHS on tuottanut ne omana palveluna.

 

Ohjeet ajan varaamista varten

Yleisterveyden ja mielenterveyden palvelut

Ennen ajanvarausta opiskelijan tulee ottaa yhteyttä puhelimitse YTHS:n Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön hoidon tarpeen arviointiin puh. 046 710 1027 (avoinna ma-to klo 8-15 sekä pe klo 8-14).

YTHS:n terveydenhuollon ammattihenkilö varmistaa opiskelijan oikeuden käyttää YTHS-palveluita ja tekee puhelimitse hoidontarpeen arvioinnin.

Mikäli opiskelija tarvitsee yleislääkärin, terveydenhoitajan, psykologin, psykiatrin vastaanottoa tai fysioterapian palveluja, YTHS lähettää ostopalvelulähetteen ja maksusitoumuksen turvallisen sähköisen yhteyden kautta (suojattu sähköpostiyhteys) suoraan Terveystalolle.

Erikoislääkärille (ihotautilääkärin ja gynekologin palvelut) ohjataan vain yleislääkärin tekemän arvion perusteella.

Opiskelija voi varata kyseisen vastaanottoajan hoidontarpeen arviointia seuraavana päivänä, kun Terveystalo on tallentanut YTHS:ltä saamansa maksusitoumuksen ajanvarausjärjestelmäänsä. Ajanvaraus tehdään aina puhelimitse Terveystalon asiakaspalvelunumerosta 030 6000. Numero palvelee 24/7. Ajanvaraus YTHS-palveluna edellyttää aina YTHS:n maksusitoumusta. Tämän vuoksi verkkoajanvarausta ei voi käyttää.

Virtsatieinfektio-epäilyssä opiskelija voi ottaa suoraan yhteyttä Terveystalon terveydenhoitajaan, puh. 043 820 2433  tai 030 635 5984.

Sairauslomatodistus: Opiskelija voi ottaa suoraan yhteyttä Terveystalon terveydenhoitajaan, jolla on oikeus kirjoittaa 1-3 päivän sairauslomatodistus. Tekemänsä hoidon tarpeen arvioinnin perusteella terveydenhoitaja voi varata opiskelijalle ajan terveydenhoitajan tai yleislääkärin vastaanotolle. Terveystalon terveydenhoitajan Mireille Laurila-Kamphuisin suora puhelinnumero on 043 820 2433 (varalla Tiina Sihvonen, 030 635 5984) ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.

Seksitautien kotitestaus: YTHS on ottanut käyttöönsä 1.9.2015 alkaen seksitautien kotitestauksen. Sen avulla opiskelija voi testata kotona kaksi hoitoa vaativaa seksitautia, klamydian ja tippurin. Palvelu antaa opiskelijalle mahdollisuuden saada matalan kynnyksen seksuaaliterveyden palvelua nopeasti ja vaivattomasti. Kotitestausmahdollisuus koskee myös Mikkelin opiskelijoita. Lisätietoja YTHS:n verkkosivuilta. Jos opiskelija saa positiivisen löydöksen, hän voi varata ajan vastaanotolle suoraan Terveystalon nimeämän terveydenhoitajan Mireille Laurila-Kamphuisin kautta. Hänet tavoittaa puhelinnumerosta 043 820 2433, varalla terveydenhoitaja Tiina Sihvonen, p. 030 635 5984 (ma-to klo 8-16 ja pe 8-14).

Terveystalon vastaanoton osoite on Maaherrankatu 19 tai Vilhonkatu 13, 50100 Mikkeli.

Suunterveyden palvelut

Aika vastaanotolle varataan puhelimitse suoraan PlusTerveys Oy:n Hallitustorin Hammaslääkäriasemalta numerosta 015 367 060 (ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14). Vastaanoton osoite on Porrassalmenkatu 13 B (3. kerros), 50100 Mikkeli.

 

Pietarsaari

Pietarsaaren terveyspalvelut on tarkoitettu ainoastaan Pietarsaaressa Åbo Akademin Österbottens Högskolan alaisessa Barnträgårdslärarinstitutissa lastentarhanopettajan perustutkintoa suorittaville opiskelijoille.

Palveluista saat tarkempaa tietoa: Terveydenhoitaja, puh. 06 786 1111.

 

Pori

Porin ostopalveluina järjestettäviä terveydenhoitopalveluja voivat käyttää vain Porin yliopistokeskuksen opiskeluoikeuden saaneet ja oman ylioppilaskuntansa jäsenmaksun maksaneet opiskelijat.

Tarkempia tietoja antaa terveydenhoitaja Eija Tarri puh. 02 621 3943

Terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta ma ja ke klo 10-11
  ajanvarauksella ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14
  Pohjois-Porin terveysasema
  Siltapuistokatu 2, 2. krs, huone 5
  Toimipiste on aivan Porin yliopistokeskuksen vieressä.
  Sisäänkäynti pääovesta.
  Tietoja antavat myös Tampereen toimipisteen vastaavat toimihenkilöt.

YTHS:n lääkärien neuvontapuhelin vastaa arkisin klo 11.30-12.30 puh. 046 710 1055.

Suunterveyspalveluihin voit varata ajan Pohjois-Porin hammashuollosta puh. 02 621 3625.

 

Seinäjoki

YTHS järjestää Seinäjoen yliopistokeskuksen perustutkinto-opiskelijoille ja muille Seinäjoella opintojaksolla oleville yliopisto-opiskelijoille, joilla on YTHS:n käyttöoikeus, palveluita seuraavasti:

1. Seinäjoella ovat käytettävissä YTHS:n maksusitoumuksella Seinäjoen Terveystalossa,
os Lakeudentie 2, Seinäjoki, puh. 030 6000:

- Terveydenhoitajan ja yleislääkärin vastaanotot ja
- Yleislääkärin tarpeelliseksi katsomat, perusterveydenhuollon tasoiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

HUOM! Palvelujen käyttöön tarvitaan YTHS:n maksusitomus:

- Opiskelijan tulee ottaa YTHS:n aukioloaikoina yhteyttä puhelimitse YTHS:n Tampereen terveyspalveluyksikön hoidontarpeen arviointiin p. 046 710 1054 (avoinna ma-to klo 8-15 sekä
pe klo 8-14).
- YTHS:n terveydenhoitaja tai muu ajanvaraushenkilö varmistaa opiskelijan YTHS-palveluiden käyttöoikeuden ja tekee puhelimitse hoidontarpeen arvioinnin.
- Mikäli opiskelija tarvitsee yleislääkärin tai terveydenhoitajan vastaanottoa, YTHS lähettää opiskelijalle lähetteen/maksusitoumuksen turvallisen sähköisen yhteyden kautta (Asiointitili), postitse tai poikkeuksellisesti suoraan Terveystalolle faxilla (030 63 36002).
- Opiskelija toimittaa lähetteen/maksusitoumuksen palvelun tuottajalle.
- Epäselvissä tapauksissa yhteydenotot Tampereen YTHS:n yleisterveyden osastonhoitajaan:
Ritva Rae, p. 046 876 9181.

 2. Mielenterveyden ja suunterveyden palveluissa käytetään pääasiassa sen yliopistopaikkakunnan YTHS-palveluita, johon opiskelijalla on opiskeluoikeus. Voit tiedustella myös YTHS:n Tampereen yksikön palveluita.

 

Sotkamo

Sotkamon ostopalveluina järjestettävät terveydenhoitopalvelut on tarkoitettu ainoastaan Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian maisteriohjelmassa Sotkamossa opiskeleville opiskelijoille.

Palveluista saat tarkempaa tietoa: Projektisihteeri Mervi Tolonen, Jyväskylän yliopisto, Liikuntabiologian laitos, Liikuntateknologian koulutusohjelma, Snowpolis, Kidekuja 2, 88610 Vuokatti, Puh. 040 805 4687.