YTHS

Sähköinen viesti muistuttaa hoitoajastasi

YTHS on kokeillut huhtikuusta 2009 alkaen sähköistä hoitoaikojen muistutusjärjestelmää suunterveydessä. Pilotointikokeilussa opiskelijoille lähetetään kaksi arkipäivää ennen hammashoitoaikaa automaattinen tekstiviesti- tai sähköpostimuistutus, jossa pyydetään perumaan varaus, mikäli aika ei sovi.

Sähköisen hoitoaikojen muistutusjärjestelmän käyttöä päätettiin kokeilla suunterveydessä, koska peruuttamattomia käyntejä on ollut selvästi enemmän kuin muilla toimintalinjoilla ja viime hetkellä tehdyt hammashoitoaikojen peruutukset ovat yleistyneet. Hammashoitoaikoja jää käyttämättä peruuttamattomien käyntien ja viime hetken peruutusten vuoksi. Toisaalta palvelut ovat joillakin paikkakunnilla ruuhkautuneet, erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Suunterveyden hoitoaikojen muistutushankkeen tavoitteena on:

  • vähentää peruuttamattomia käyntejä ja viime hetkellä tehtäviä peruutuksia,
  • vähentää edellä mainittujen aiheuttamaa käyttämättä jäävää hoitoaikaa,
  • parantaa hoitoonpääsyä ja
  • parantaa ajanvaraushenkilöstön mahdollisuuksia saada perutulle ajalle toinen potilas tilalle.

Pilotointikokeilussa ovat mukana Töölön, Otaniemen, Tampereen ja Hervannan toimipisteet. Töölön ja Otaniemen toimipisteistä hammashoitoaikoja varanneille lähetetään suomenkielinen tekstiviestimuistutus sekä Tampereen ja Hervannan toimipisteistä aikoja varanneille sähköpostimuistutus. Peruutuksen voi tehdä YTHS:n www-sivujen peruutuslomakkeella tai soittamalla toimipisteiden peruutusnumeroihin. Uuden hoitoajan perutun tilalle voi varata toimipisteiden ajanvarausnumeroista.

Muistutusjärjestelmähankkeen onnistumista arvioitiin vuoden 2009 lopussa

Hoitoaikojen sähköinen muistus vähensi peruuttamattomia käyntejä puoleen pilottipaikkakunnilla. Molemmat muistutustavat toimivat yhtä hyvin. Jatkossa järjestelmän käyttöönotto on teknisesti mahdollista myös muissa toimipisteissämme.

Tyhjä tuoli

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö | Töölönkatu 37 A 00260 Helsinki | Toimipisteiden osoitetiedot | Sivukartta