YTHS

Perushammashoito

Järjestelmällisen hoidon tutkimukset, karieksen ennaltaehkäisy ja hoito, hampaiden kiinnityskudosten hoito, yleishammaslääkäritasoinen kirurginen ja purentafysiologinen hoito sekä tavallisimmat röntgenkuvaukset kuuluvat perushammashoitoon. Protetiikkaan perehtyneet hammaslääkärit tekevät proteettisia toimenpiteitä resurssien mukaan.

Yksilöllistä suun ja hampaiden terveysneuvontaa ja/tai ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä saat hoitokäyntien yhteydessä.

Suunterveyden palvelut

Uusi opiskelija – vastaa Sätkyyn!

Ensimmäisen vuoden opiskelijalle lähetetään sähköinen terveyskysely. Siinä on yleisterveyteen ja suun terveyteen sekä niihin vaikuttaviin asioihin liittyviä kysymyksiä, joihin voit vastaa sähköisesti.

Terveydenhoitaja arvioi vastaukset ja lähettää sinulle palauteviestissään henkilökohtaisen arvion yleisestä ja suun terveydentilasta. Tarpeen mukaan sinua pyydetään varaamaan vastaanottoajat terveydenhoitajalle ja/tai hammastarkastukseen/hoitoon.

 

Miksi tulisit hoitoon?

Säännöllinen järjestelmällinen hammashoito auttaa edistämään suun ja hampaiden terveyttä sekä turvaa ongelmattoman opiskeluajan. Tärkeintä suun ja hampaiden hyvinvoinnin kannalta on kuitenkin hyvä omahoito, jonka toteuttamiseen saat meiltä suun terveydenhuollon ammattilaisilta neuvoja ja tukea.

Ensimmäinen tutkimuskäynti (laaja hammastarkastus, joka tehdään opiskeluaikana yhden kerran) suunterveyden palveluissa on maksuton 1.9.2005 tai sen jälkeen opintonsa aloittaneille. Tämä ensimmäinen tutkimuskäynti on aina maksuton perustutkinto-opintojen vaiheesta tai kestosta riippumatta. Kaikki muut jatko- ja/tai akuuttikäynnit ovat maksullisia.

 

Perushammashoito ja muu tarpeellinen hoito

 

Kun olet varannut ajan, saavu ajoissa vastaanotolle. Jos et pääse tulemaan, peruuta vastaanottoaikasi.

Ajan peruutus

 
 
 
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö | Töölönkatu 37 A 00260 Helsinki | Toimipisteiden osoitetiedot | Sivukartta