Uutinen
Open menu

YTHS ja Meru Health Oy yhteistyöhön masennuksen digitaalisen hoito-ohjelman tutkimiseksi

Ajankohtaista

5.3.2018

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) ja Meru Health Oy aloittavat tutkimusyhteistyön, jossa tutkitaan Meru Healthin kehittämää masennuksen digitaalista hoito-ohjelmaa. Kyseessä on satunnaistettu ja kontrolloitu tutkimus, jonka tavoitteena on arvioida Meru Healthin kehittämän, älypuhelinsovelluksen kautta toimivan intervention tehoa, käyttökelpoisuutta ja toimivuutta   yliopisto-opiskelijoilla. Tutkimukseen rekrytoidaan 120 masennuksesta kärsivää opiskelijaa YTHS:n toimipisteistä ympäri Suomea.

Mielenterveyden häiriöt ovat opiskelijoiden opiskelukyvyn suurin uhka, sillä esiintyessään ne vaikeuttavat opiskelua merkittävästi. YTHS:n tekemien tutkimusten mukaan masennus- ja ahdistuneisuusoireista kärsii noin viidennes opiskelijoista.

”Opiskelijoiden masennusdiagnoosit ovat YTHS:lla lisääntyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana 50 %. Uusia auttamiskeinoja tarvitaan. Olemme innokkaina aloittamassa MeruHealthin kanssa tutkimusyhteistyön, jossa selvitetään masennuksen digitaalisen hoito-ohjelman toimivuutta opiskelijoilla”, sanoo YTHS:n mielenterveystyön johtava ylilääkäri Pauli Tossavainen.

”On hienoa päästä aloittamaan opiskelijoiden masennuksen hoidon kehittämiseen tähtäävä tutkimusyhteistyö YTHS:n kanssa. Älypuhelinsovelluksessa toimiva Meru Healthin terapiaohjelma tarjoaa reaaliaikaisen digitaalisen yhteyden terapeuttiin, ja ohjelman alustavat hoitotulokset ovat lupaavia”, jatkaa tutkimuksen vastaava lääkäri, Meru Healthin lääketieteellinen johtaja Anu Raevuori.

 

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö
YTHS tuottaa opiskeluterveydenhuollon palvelut vuosittain n. 125 000 yliopisto- ja korkeakouluopiskelijalle Suomessa.

Meru Health
Meru Health on Helsingissä sekä Kaliforniassa Yhdysvalloissa toimiva terveysteknologia- ja palveluyritys, jonka tiimi on kehittänyt kahdeksan viikon kestoisen digitaalisen hoito-ohjelman masennuksen hoitoon. Ohjelma toimii pääosin älypuhelimessa ja siihen kuuluu terapeutti sekä anonyymi vertaistukiryhmä.  Meru Healthin tavoitteena on auttaa ja voimaannuttaa ihmisiä, jotka kärsivät masennuksesta.