Uutinen
Open menu

YTHS mukana Suomen itsenäisyyden juhlavuodessa

Ajankohtaista

5.1.2017

YTHS on kahdella hankkeellaan mukana rakentamassa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta vuonna 2017. Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus ja terveyden edistämisen teema vuonna 2017 Puhu niin kuuntelen ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen kohteena ovat alle 35-vuotiaat perustutkintoa suorittavat yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijat. Tutkimuksella saadaan tietoa opiskelijoiden terveyden ja opiskelukyvyn ajankohtaisista ongelmista, trendeistä ja kehittämishankkeiden vaikutuksista. Vuodesta 2000 alkaen neljän vuoden välein toteutettu tutkimus on ainutlaatuinen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Vuoden 2016 tutkimuksen tulokset julkistetaan 13.2.2017.

Lisätietoa tutkimuksesta YTHS:n verkkosivuilla ja suomifinland100.fi-verkkosivuilla.

Puhu niin kuuntelen

Puhu niin kuuntelen on Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön terveyden edistämisen teema vuonna 2017. Tavoitteena on edistää opiskelijoiden mielen hyvinvointia ja psyykkistä terveyttä vahvistamalla opiskelijoiden tunnetaitoja, lisäämällä kaveritukea sekä matalan kynnyksen interventioita. Tavoitteena on myös vahvistaa keskeisten toimijoiden mielenterveysosaamista ja ongelmiin tarttumistan ennen kuin ne paisuvat liian suuriksi.

Lisätietoa suomifinland100.fi-verkkosivuilla.