Uutinen
Open menu

Sote-ratkaisu on YTHS:lle mahdollisuus

Ajankohtaista

22.12.2016

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön toimitusjohtaja Katariina Poskiparta tervehtii hallituksen opiskeluterveydenhuoltoa koskevaa linjausta ilahtuneena. Hallitus julkisti 21.12. sote-ratkaisunsa, jonka mukaan kaikki korkeakouluopiskelijat pääsevät samojen sosiaali- ja terveyspalvelujen piiriin.

Poskiparran mukaan sekä yliopisto- että ammattikorkeakouluopiskelijat ovat samanlaisia nuoria aikuisia, jotka hyötyvät YTHS:n palveluista opiskelukykynsä turvaamiseksi.

”Suomen tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että nuorten opiskelijoiden terveydestä pidetään huolta. Olemme iloisia, että päättäjät ovat samaa mieltä.”

”Hallituksen tekemä linjaus on meille mahdollisuus, vaikka moni yksityiskohta jäi vielä selvitettäväksi. Uskon, että ratkaisut löytyvät valmistelun edetessä ja että ne ovat sellaisia, jotka opiskelijoiden palvelujen ja kustannusten näkökulmasta tuovat synergiahyötyjä”, Poskiparta toteaa.

YTHS pystyy tarjoamaan nuorten opiskelijoiden ikäryhmälle suunnitellut ja kohdennetut terveydenhoitopalvelut kokonaisvaltaisesti koko maassa.

”Otamme jatkuvasti käyttöön uusia tehokkaampia toimintatapoja ja digitaalisia palvelukanavia, joita opiskelijat ovat toivoneet.  Digitaaliset palvelut ovat kustannustehokkaita ja vähentävät myös fyysisten toimitilojen tarvetta. Ne ovat valmiita myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden käytettäviksi”, Poskiparta sanoo.

Potilastietojärjestelmä YTHS:llä on koko maassa yksi yhteinen ja se on jo integroitu kansallisiin Kanta-palveluihin, kuten e-reseptiin.

YTHS tuntee ja tavoittaa asiakkaansa

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tuntee ja tavoittaa asiakkaansa. Tämä näkyy niin yleisterveyden, suunterveyden kuin mielenterveyden palveluissa. Ennalta ehkäisevässä työssä asiakkaiden tavoittaminen on kullan arvoista.

YTHS toteuttaa neljän vuoden välein korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen, joka on ainoa laatuaan sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tutkimus kohdennetaan sekä yliopisto- että ammattikorkeakouluopiskelijoille. Vuoden 2016 tutkimuksen tulokset julkistetaan 13.2.2017.